Deniz Şahin'in yaşadıklarını anlattığı Bilim ve Gelecek dergisindeki yazıyı Odatv haberleştirdi. Yazının ilgili kısmı şöyle:

"Geçtiğimiz ay TRT'ye bağlı radyolardan olan Radyo 1'de "Ve Ateş Bulundu" programının yapımcısı olan Sayın Gülname Gümüş tarafından, her hafta Perşembe günleri yapılan programa davet edildim. Program öncesinde akışın nasıl olacağını konuştuk ve "50 Soruda Yaşamın Tarihi" isimli kitabım üzerine soru-cevap şeklinde bilimsel bir sohbet olmasını kararlaştırdık. Gülname Hanım ve ekibi beni çok iyi karşıladılar ve kısa ancak oldukça keyifli bir program gerçekleştirdik. Emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum.

Programda kitap üzerine ve kitapta geçen temel sorular üzerine gelen sorulara yanıtlar vermeye çalıştım. Büyük Patlama'dan günümüze kadar geçen zamanda meydana gelen temel olaylardan, canlıların ortaya çıkışından, evrim kuramından, insanın ortaya çıkışından ve gelecekte bizi bekleyen tehlikelerden vb. söz ettik. Programın süresinin kısalığından dolayı konuların daha derinlemesine konuşulabilmesi için sonraki haftalarda da buluşmak üzere sözleştik. Ancak programdan sonraki hafta Gülname Hanım beni arayarak yeni programların yapılamayacağını haber verdi. Yönetimden arandığını ve programda konuşulan bazı konuların uygun bulunmadığına karar verildiği için eğer yapılacaksa sonraki programların banttan hazırlanıp yayınlanmadan önce kontrol edildiği taktirde yayınlanabileceğini söyledi.

Böyle bir şey mümkün olmadığından sonraki programlar iptal edilmiş oldu. Anladığım kadarıyla, ilk insanın ortaya çıkışı sorusuna verdiğim Adem ile Havva'nın hiç olmadığı ve insanların bizden önceki türlerden evrilerek türediği yanıtı tepkiyi çeken yanıtların başında geliyor. Programda söylediklerimin bilimsel gerçekler olduğunu deneylere ve kanıtlara dayandığını söylememe gerek yok sanırım."