Başbakan Tayyip Erdoğan'ın başlattığı “kürtaj hakkı” ve “sezaryen” tartışmasına TKP’li Kadınlar ve sağlık emekçileri bugün Ankara'da bir eylemle cevap verdiler.

Saat 18.00 da Yüksel Caddesin de buluşan TKP’li Kadınlar ”Kindar neslin kaynağı olmayacağız!”, “Emekçiyiz Kadınız yobazlara karşıyız!”,”Yobazlardan hesabı devrimciler soracak!” sloganlarıyla AKP İl Başkanlığı önüne yürüdüler..


Basın açıklamasını okuyan TKP Parti Konseyi üyesi Umut Kuruç Tayyip Erdoğan’ın ve Recep Akdağ’ın konuyla ilgili sözlerini hatırlattıktan sonra TBMM insan haklarını inceleme komisyonu başkanı Ayhan Sefer Üstün’ün bugün sarf ettiği konuşmasına değindi.
dsc_0546.jpg
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in de boş durmadığını, "yobazlığını ve gericiliğini bütün terbiyesizliğiyle internet üzerinden kustuğunu" belirten Kuruç sözlerine şöyle devam etti:

“Dinci gerici Tayyip Erdoğan ve partisi kadın bedenini nüfus politikasının bir aracı olarak görmekte ve kadını yalnızca doğurganlığı üzerinden muhatap almaktadır.

Tıbben ve yasal olarak bir hak olan kürtaja dil uzatmaları, tecavüzcülerin cezalandırılmadığı, küçük yaşta evliliğin meşrulaştırıldığı bir Türkiye’de, yobazlık değil de nedir?

Kar hırsı ile tavan yaptırdıkları sezaryen doğumu, performans sistemini ağızlarına almadan "doktorlara yaptırımla" çözeceklerini söylemeleri ikiyüzlülük değil de nedir?

AKP 'sezaryen ve kürtaj' konusunda fütursuzca kendilerini ortaya koymaları onların kadına yönelik gerici politikalarının açık seçik göstergesidir.”

"Kadın düşmanı, gerici ve faşist olanların, tecavüze uğrayan kadınların tecavüzcüsü ile evlendirilmesini isteyenlerinde insanlık suçu işlediğini" vurgulayan Umut Kuruç. AKP’nin yeni Anayasa ile kadınlara eşitlik ve özgürlük değil, esaret ve ikinci sınıf vatandaşlık getireceğini kaydetti.
dsc_0391.jpg
"Kadınlar boyun eğmezse bu ülke boyun eğmez" diyen Kuruç, emeğine, yaşamına, geleceğine sahip çıkan bütün kadınları eşitlik, özgürlük ve sosyalizm mücadelesine çağırdı.

TKP'li Kadınlar'ın yaptığı açıklama ile ilgili soL haberi: TKP’li Kadınlar hesap sormak için AKP’ye yürüyor

TKP’li Kadınlar ve sağlık emekçilerinin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ’a yazdıkları “Hesap Soruyoruz! Cevap Bekliyoruz!” metnini okumasıyla eylem son buldu.

dsc_0428.jpg

dsc_0449.jpg

(soL - Ankara)