Türkiye Komünist Partisi yaklaşan 1 Mayıs öncesi yaptığı açıklamada, 1 Mayıs programını duyurdu. TKP 1 Mayıs’ta, İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Antalya, Eskişehir, Trabzon ve Zonguldak'ta yapılacak 1 Mayıs kutlamalarında emekçileri TKP saflarında katılmaya çağırdı. Açıklamada "Her fabrikanın, her işyerinin, her okulun, her mahallenin, her ilçe ve kasabanın baştaki zalim(ler)e söyleyeceği bir çift sözü vardır.
Gelin 1 MAYIS’ta bu sözleri birleştirelim, “PADİŞAH SANA BİR ÇİFT SÖZÜMÜZ VAR!” diyelim" denildi.

Türkiye Komünist Partisi Genel Merkezi’nden yapılan açıklama şöyle:

"1 Mayıs'ta halk meydanlara çıkıyor! Bu halk sana boyun eğmez diyen emekçiler 1 Mayıs'ta alanlara çıkıyorlar. İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Antalya, Eskişehir, Trabzon ve Zonguldak'ta yapılacak 1 Mayıs kutlamalarına emekçileri TKP saflarında katılmaya çağırıyoruz.

Boyun eğmeyen emekçiler, emekçiden yana aydınlar, gelin 1 MAYIS’ta padişahtan, onun şahsında adaletsiz, zalim, gerici düzenden hesap
sormak, padişaha bir çift söz söylemek için meydanları dolduralım.

Her fabrikanın, her işyerinin, her okulun, her mahallenin, her ilçe ve kasabanın baştaki zalim(ler)e söyleyeceği bir çift sözü vardır.
Gelin 1 MAYIS’ta bu sözleri birleştirelim, “PADİŞAH SANA BİR ÇİFT SÖZÜMÜZ VAR!” diyelim.

Padişah’a sözümüzü birlikte söyleyelim.

Böyle yapalım ki, ayağını denk almayı öğrensin. Halkı hiçe saymamayı bilsin. “Medya medya, söyle bana benden güzeli, benden güçlüsü var mı” diye sorduğunda, medya bile dayanamasın “Halk var, padişahım” deyiversin.

Bu halk sana boyun eğmez diyen emekçiler 1 Mayıs'ta alanlara çıkıyorlar. İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Antalya, Eskişehir, Trabzon ve Zonguldak'ta yapılacak 1 Mayıs kutlamalarına emekçileri TKP saflarında katılmaya çağırıyoruz."

(soL - Haber Merkezi)