ANKARA

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yılbaşı öncesi sahte tekel ürünlerinin satışının engellenmesi gerektiğini bildirdi.

Palandöken, yazılı açıklamasında, yılbaşını fırsat bilen kaçakçıların bu dönem piyasaya kaçak tekel ürünleri sürmeye çalıştığını belirtti.

Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumunun (TAPDK) her sene yılbaşından önce ülke genelinde denetim yaptırarak sahte tekel ürünlerini önlemeye yönelik tedbirler aldığına işaret eden Palandöken, "Şu an TAPDK yönetiminin atanmaması sebebiyle piyasada denetim boşluğu yaşanıyor. Bu denetim boşluğu bir an önce doldurulmalı ve yılbaşı öncesi sahte tekel ürünlerinin satışı mutlaka engellenmeli." değerlendirmesinde bulundu.

"Dükkan kapatma saatlerinin gece yarısına çekilmesi esnaf için iyi olacak"

Palandöken, yeni yıla sayılı günler kala kaçak tekel ürünlerinin piyasaya sürülmeye çalışıldığına ilişkin çeşitli duyumlar aldıklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Kaçakçılar her sene olduğu gibi bu sene de yılbaşı kutlamalarını fırsata çevirerek kaçak tekel ürünlerini piyasaya sürmek için fırsat kolluyor. Tekel ürünleri satarak faaliyet gösteren yaklaşık 160 bin esnafımız, özellikle yılbaşı öncesinde kaçakçılıkla mücadele için TAPDK denetimlerinin artırılmasını bekliyor. Vatandaşlarımızın yeni yıla mutlu ve huzurlu girebilmesi için kaçakçılıkla mücadele hız kesmeden devam etmeli."

Kaçak tekel ürünlerin vergi kaybına sebep olduğunun altını çizen Palandöken, yılbaşı gibi özel günlerde dükkan kapatma saatlerinin gece yarısına kadar çekilmesinin de esnaf için iyi olacağını bildirdi.

Muhabir: Mustafa Çalkaya

Kaynak: AA