ADANA - Mehmet Kemal Firik

Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca DEAŞ şüphelisi T.E'ye yönelik soruşturma doğrultusunda terör örgütlerine kentten kuryeler aracılığıyla para transferi yapıldığına ilişkin bilgilere ulaşıldı.

Kentteki bir telefon satış bayisi ve bir döviz bürosunun terör örgütlerine finans sağlamak için kullandığı şüphesiyle bazı kişiler hakkında teknik ve fiziki takip kararı alındı.

Terör örgütlerine para kuryeli yapan 2 şüpheli tutuklandı

Zanlıların Suriye'de terör örgütleri DEAŞ ve PYD/PKK'ya yönelik para transferiyle ilgili yaptıkları görüşmelerin teknik takibe takılması üzerine operasyon düzenlendi. Operasyonda, kentte telefon satışı yapılan bir iş yerini işleten iki Suriyeli yakalandı. İş yerinde yapılan aramada kaçak telefonların yanı sıra 15 bin dolar ile bazı dijital dokümanlar ele geçirildi.

Terör örgütleri DEAŞ ve PYD/PKK için Suriye'ye günlük 10-20 bin dolar civarında para transferi yapıldığına ilişkin soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen iki şüpheli, terör örgütlerine para kuryeliği yaptıkları iddiasıyla tutuklandı. Para transferiyle bağlantılı döviz bürosuna ilişkin soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.

Şüphelilerle irtibatlı ABD'li için MİT'e başvuruldu

Soruşturma kapsamında, para transferleriyle ilgili bilgilerin WhatsApp üzerinden paylaşıldığı, ilgili kişilerin Suriye'deki belirtilen adreslerden parayı teslim aldığı belirlendi.

Şüphelilerle irtibatlı olduğu belirlenen ABD'li J.A.T'in zanlılardan biriyle yaptığı telefon görüşmesinde "Yeriniz nerede" diye bilgi istemesi de teknik takibe takıldı. Yapılan araştırmaya göre, Ankara'da ikamet ettiği tahmin edilen ABD'li ile ilgili net bilgilerin edinilememesi üzerine savcılıkça Milli İstihbarat Teşkilatına (MİT) bildirim yapıldı.

ABD'li ile ilgili herhangi arama ve tutuklama tedbirinin şu an için alınmadığı, şüphelilerle bağlantılı olduğu düşünülen 10 zanlının yakalanmasıyla ilgili çalışmaların sürdüğü öğrenildi.

Kaynak: AA