TBMM

TBMM internet sitesinde yer alan bilgiye göre, "çocuklara güzel anlar yaşatmak ve onlara güzel hatıralar bırakarak, eğitim-öğretim yılının yorgunluğunu eğlendirerek atmak" amacıyla "TBMM Çocuk 3. Karne Şenliği" yapıldı.

Çeşitli oyun, yarışma, gösteri, konser, kukla ve illüzyon şovları ile oyun parkurlarının yer aldığı şenlikte, çocuklar doyasıya eğlenerek yılın yorgunluğunu attı.

Şenliğe katılan çocuklara; TBMM Basın Yayın ve Halka İlişkiler Başkanlığı tarafından hazırlanan "Ali ve Ayşe ile Meclis'i Tanıyalım", "Ali ve Ayşe Kurtuluş Savaşı Müzesinde", "Ali ve Ayşe Çanakkale Gezisinde", "Ali ve Ayşe ile Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı" kitapları ile çeşitli hediyelerden oluşan TBMM Çocuk Çantası hediye edildi.

Şenliğe, şehit çocukları ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı Sevgi Evleri, Sokakta Çalışan Çocuklar Merkezi, Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi (ÇEKOM), Adana Engelsiz Yaşam ve Farkındalık Derneğinden çocuklar ile Güdül Hacı Mehmet Uçar İlköğretim Okulu öğrencileri katıldı.

Şenliğin açılışını yapan TBMM Genel Sekreteri İrfan Neziroğlu, konuşmasında, karne şenliği dolayısıyla çocuklar ile bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu ifade etti.

Muhabir: Cüneyt Ateş

Kaynak: AA