Başkan Bozbey, MODEF’i ziyaret etti Başkan Bozbey, MODEF’i ziyaret etti
FETÖ ile mücadelede gelinen noktayı anlatan Fetö mağduru  akademiyen Çalgüner; Fetö ile mücadele son iki senedir yavaşlatıldı ve askıya alındı diyerek YÖK'te mücadelenin m'sinin olmadıgını vurguladi..
Çalgüner; Fetö ile hukuki mücadelenin kontrollü ve dar bir alanda yargısal maslahata indirgendiğini belirten dipdalga.com yazarı Çalgüner; 15 Temmuz 2019 milat olacak şekilde bu  eylemsizlik suçuna  iştirak eden her kim olursa olsun, "katmerli suç" işliyor demektir.
Fetö mağduru müştekilerinin hemen hemen hepsi  yargısal süreçlere müdahil ettirilmek istenmiyor. Fetö vesayeti altındaki Yargının tacizi altındalar diyen Çalgüner; bu vebalin altından ileride kimse kalkamaz.
Türkiye' de şu anada fiili bir yargı devleti uygulaması olduğunu söyleyen Çalgüner, birde bunun üstüne bağımsızlığı elinden alınmış ürkek hakim savcı psikolojisini eklerseniz durum vahim. Yargı devletine giden yol hakim kararları ile döşenmiştir. Yargı devletinin kurumsallaşmasını; Hukuk devletine yapılmış en büyük paralel yapı girişimi addederiz  dedi.
Siyasi iradede de, niyet yoksunluğu olduğunu da belirten Çalgüner; Fetö ile mücadele yapılıyor diyen herkimse, yalan söylüyor demektir dedi.