İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, T24 ve Diken'in de aralarında bulunduğu bir grup haber sitesine, 2014-2016 yılları arasında "Fuat Avni" mahlasıyla kullanılan Twitter hesabından yapılan paylaşımları "neden haber yaptıkları" gerekçesiyle soruşturma başlattı. Söz konusu haberlerin yayınının üzerinden 5 yıla kadar süre geçmiş olmasına karşın başlatılan soruşturmaya kaç haber sitesinin dâhil edildiğine ilişkin bilgi verilmedi, dosya üzerinde "gizlilik" kararı bulunduğu kaydedildi.

Soruşturma, Türk Ceza Kanunu'nun 220/7 maddesinde düzenlenen "Üye olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek" iddiasıyla başlatıldı.

T24'te 2014-2016 arasında çalışan editörler ile yöneticiler, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'nde ifade vermeye davet edildi.

İfadeye davet edilenlere, özetle, "Fuat Avni (ve türevi) mahlasıyla Twitter'da yapılan paylaşımların neden haber yapıldığı, haberleri kimlerin yaptığı, söz konusu haberlerin yapılması için talimat verilip verilmediği" soruldu.

T24 editörlerinin sorulara yanıtı, özetle, "T24'te talimatla haber yapılmasının söz konusu olmadığı, soruşturmaya konu haberlerin de talimatla yapılmadığı, parlamento/siyaset/sosyal medya gündeminde yoğun tartışma yaratan Fuat Avni tweetlerinin 'haber değeri' taşıdığı için haberleştirildiği, Fuat Avni iddialarına karşı yanıtların da yayımlandığı" şeklinde oldu.

T24 Genel Yayın Yönetmeni Doğan Akın; "Bürokrasideki Gülen cemaati kadrolaşmasına, dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan'ın telefonlarının bu kadrolarla dinlendiğine, eski Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner'in cemaat soruşturması yürüttüğü için hedef alınarak tutuklandığına, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve Genel Başkanı Prof. Dr. Türkan Saylan'ın cemaat yayınlarında iftiralarla hedef alındığına"  ilişkin olarak T24'te 2010 yılı başından itibaren yayımlanmış bazı yazı ve haberlere işaret ederek bunların dosyaya eklenmesini istedi.

Doğan Akın, "2016 yılında başlatılan ve gizli yürütülen bir soruşturma ile 'güncel, kamusal değer taşıyan ve içeriği suç oluşturmayan' haberlerimiz vesile edilerek gazetecilik bir kez daha kriminalize edilmeye çalışılıyor. Ne olursa olsun, mesleğimizi en iyi şekilde yapma çabamızı sürdüreceğiz" dedi.

İzmit Belediyesi halk sağlığı için ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor  İzmit Belediyesi halk sağlığı için ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor 

Kaynak T24