DİYARBAKIR - Şükrü Gündüz

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör olayları nedeniyle mağduriyet yaşayan çocuklar spor ve sanatla buluştu.

Surlu çocuklar için Aydınlık Yarınlar İçin Hak ve Özgürlükler Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği (AYDER) tarafından hazırlanan, Gençlik ve Spor Bakanlığının "Gençlik Projeleri Destek Programı" kapsamında onaylanan proje ile Sur Çocukları Gençlik Merkezi açıldı.

Merkezde haftanın iki günü ortaokul ve lisede öğrenim gören yaklaşık 100 Surlu çocuk masa tenisi, satranç, judo, fitness, ney ve ebru eğitimi alıyor.

Okuldan arta kalan zamanlarını spor ve sanatla geçirmenin mutluluğunu yaşayan çocuklar geleceğe umutla bakıyor.

"Burada olmasaydım, sokakta olurdum"

Merkezdeki kurslara katılan öğrencilerden Samet Mertpolat, spor ve sanatsal aktivitelerle hem kendilerini geliştirdiklerini hem de eğlenceli vakit geçirdiklerini söyledi.

"Burada olmasaydım, sokakta olurdum. Bize bu avantajı sunan bakanlık ve tüm kurumlara teşekkür ediyorum." diyen Mertpolat, kurslarda eğitim almaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Şehmus Yüzbaşı, merkezde satranç öğrenip spor yaptığını anlatarak, bu imkanın sağlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Mücahit Kaygısız, merkezde satranç, masa tenisi öğrendiklerini, spor yaptıklarını belirterek, "Burada zeka oyunları oynuyoruz. Sokakta kalan arkadaşlarımın da buraya gelmesini istiyorum. Burada mutluyuz sevinçliyiz, arkadaşlarımızla doyasıya eğleniyoruz. Bu tür aktivitelerin Diyarbakır’da daha çok olmasını istiyorum." diye konuştu.

"Çocuklar merkezde gösterilen sıcak ilgiden memnun"

Mehmet Emin Ekin, merkezdeki kurslara katıldığı için mutlu olduğunu vurgulayarak, sokakta gezmek yerine boş zamanlarını değerlendirme fırsatı bulduklarını aktardı.

Veli Mehmet Menekşe, iki çocuğunun merkezdeki kurslara katıldığını belirtti.

"İki çocuğum fitnesse geliyor. Çocuklarımız Sur'da yaşanan terör olaylarından mağdur oldu. Merkeze gelen çocuklarımız kendilerini geliştiriyor." ifadelerini kullanan Menekşe, merkezde gösterilen sıcak ilgiden duydukları memnuniyeti dile getirdi.



Kaynak: AA