Yeşim TURAN
Yeşim TURAN
27 Ocak 2018 Cumartesi 19:37
Suriyeli ressamlar Azez'de sergi açtı

HALEP

Genelde Suriye halkının yaşadığı dramın özelde de Azez'de yaşananların yansıtıldığı tablolarda ayrıca Suriye'nin doğal güzelliklerine ve Türkiye'nin başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'na yer verildi.

AA muhabirine konuşan ressam Ahmed, resim yapmaya küçük yaşlarda başladığını, önceleri giysi tasarım işiyle ilgilenirken daha sonra ressamlığa yöneldiğini aktardı.

Resmettiği pek çok tablonun Halep'te kaldığını belirten Ahmed, Azez'e göç sırasında bir süre resim yapamadığını ancak buraya yerleştikten sonra yaptığı resimlerle ülkede yaşanan savaşa, kadınların ve çocukların yaşadığı drama, şiddete ve çocukların masumluğuna ışık tutmaya çalıştığını aktardı.

Resimleriyle sergiye katkıda bulunan İsmail ise sergi bünyesinde Zeytin Dalı Harekatı'nı anlatan iki tablo olduğuna işaret etti. İsmail, tablolardan birinde, "biri Özgür Suriye Ordusu diğeri de Türk ordusunu temsil eden iki kolun Suriye halkına yardım için uzandığını" anlatmaya çalıştıklarını kaydetti.

Serginin koordinatörü Muhammed Ebu Vahid de "Kalemle randevu" temasıyla düzenledikleri ve hazırlık işlemleri bir ay süren sergiye halkın ilgisinin yüksek olduğunu vurguladı.

Ebu Vahid, sergilenen tabloların, Türk ordusunun başlattığı harekatla eş zamanlı olarak bölgedeki insani durumu ele aldığını dile getirdi.

Muhabir: Mohamad Misto,Gülşen Topçu

Kaynak: AA

Son Güncelleme: 27.01.2018 19:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.