GAZİANTEP - ZUHAL KOCALAR

Ülkelerindeki iç savaş nedeniyle ailesiyle Suriye'nin Haseke kentine bağlı Rasulayn'daki evlerini terk ederek Türk Kızılayının kurduğu çadır kente sığınan ve tedavileri için Gaziantep'e getirilen doğuştan görme engelli 4 yaşındaki Muhammet Berat ve 10 yaşındaki Emine ile kardeşleri, hayatlarında ilk kez gittikleri lunaparkta gönüllerince eğlendi.

Türk Kızılayınca barındıkları "Umut Çadır Kenti"nden alınarak, görme engelli Muhammet ve Emine'nin tedavisi için Gaziantep'e getirilen Ahmed Humeydi Hüseyin ve Fatma Abdulkerim Beyyah ile çocukları Talal, Abdullah ve Rukiye, Kızılay Toplum Merkezi'nce misafir ediliyor.

Barınma ve diğer ihtiyaçları karşılanan aileye ayrıca uzmanlarca psikososyal destek de veriliyor.

Hüseyin ailesinin yıllardır savaş ortamında yaşadıkları için oyun oynamayı bile unutan çocukları, Kızılay görevlilerince psikolojilerinin bir nebze de olsa düzelmesi için bir alışveriş merkezindeki lunaparka götürüldü.

Çocuklar, hayatlarında ilk kez gittikleri lunaparkta çarpışan araba, salıncak, atlıkarınca gibi oyuncaklara binerek, top havuzunda saatlerce oynayarak eğlenceli anlar geçirdi.

Bindikleri oyuncakları göremeseler de elleriyle hissetmeye çalışan görme engelli küçük Muhammet ve Emine de gönüllerince eğlendi.

Anne Fatma Abdulkerim Beyyah, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocukları gibi kendisinin de ilk defa böyle bir mekana geldiğini, evlatlarının da çok mutlu olduğunu söyleyerek, "Uzun zaman sonra ilk kez bu kadar mutlu oldular, teşekkür ediyoruz. Psikolojileri de çok iyiydi bunu hissettim. Bana, 'Anne oraya tekrar gidelim, gidecek miyiz? dediler. Ailemin göstermediği ilgiyi bize gösteren Türk Kızılayı ailesine ve Türkiye'ye çok teşekkür ediyorum." dedi.

Baba Ahmet Humeydi Hüseyin de savaş öncesinde basit ama mutlu bir hayatlarının olduğunu, daha sonra bu durumun alt üst olduğunu, bomba ve uçak sesleri nedeniyle çocuklarının çok korktuğunu dile getirdi.

Türk Kızılayına ve Türkiye'ye kendilerine sahip çıkıp yardım ettiği için müteşekkir olduğunu anlatan Hüseyin, "Tüm ihtiyaçlarımızı karşıladılar her ihtiyacımızı giderdiler. Bizi Türkiye'ye Gaziantep'e getirdiler, çocuklarımı hastaneye götürdüler. Çocuklarım parka gittiler, oyunlar oynadılar, çok mutluyuz." diye konuştu.

Kaynak: AA