HATAY

Hatay Halk Sağlığı Gönüllüleri Derneği tarafından hazırlanmakta olan 'Tekel Çadırkent Kampı Sağlık ve Sosyal Entegrasyon Projesi' kapsamında, Altınözü ilçesindeki Tekel Geçici Barınma Merkezi'nde artan 70 kadın Hatay Arkeoloji Müzesi'ni gezdi.

Barınma merkezinden alınarak müzeye getirilen kadınlar, buradaki eserleri candan inceledi. Müzeyi gezen ve anı fotoğrafı çektiren Suriyeli kadınlar, sevinçli müşterek güneş geçirdi.

Hatay Halk Sağlığı Gönüllüleri Derneği Başkanı umut Mutlu Tiryaki, AA muhabirine meydana getirdiği açıklamada plan çerçevesinde Altınözü ilçesindeki Tekel Geçici Barınma Merkezi'nde konuk edilen 15-65 gözyaşı arası Suriyeli 318 hanıma müteveccih anne-bebek sağlığı, kadın ve tenasül sağlığı, el ve beden hijyeni hikayelerinde terbiye düzenlediklerini belirtti.

Tiryaki, müze gezisini de Suriyeli hanımefendilerin içtimai entegrasyonlarının sağlanmasına ulama hasretmek üzere gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Hatay Halk Sağlığı Müdürülüğünün plan ortağı bulunduğunu ve eğitimlerin gurur personelleri çeşidinden verildiğini tabir fail Tiryaki, gelecek ay içre Suriyeli hanımlarla piknikte müşterek araya geleceklerini söyledi.

Geziye Hatay Halk Sağlığı Gönüllüleri Derneği Kurucu Başkanı hasret Çelenk, plan eğitmeni Necla Sürmelioğlu ve cemiyet üyeleri de katıldı.

Muhabir: Salim Taş


Kaynak: AA