İZMİR - TEZCAN EKİZLER

Terör örgütü PYD/PKK'nın zulmünden kaçan Suriyeli Firas Said Ahmet, terör örgütünün baskılarını gören ülkesindeki Kürtlerin PKK/PYD'ye destek vermediğini söyledi.

Suriyeli 37 yaşındaki öğretmen Ahmet, terör örgütünün tehditleri artınca 1,5 yıl önce eşi ve 6 çocuğuyla Haseke kentinden İzmir'e geldi.

Arap kökenli çift, en küçüğü 2, en büyüğü 12 yaşındaki çocuklarıyla Konak ilçesinde kiraladıkları 2 odalı evlerinde yaşam mücadelesi veriyor. Ahmet ve ailesi, terör örgütünün kendilerine yaptığı baskı ve zulmü ise bir türlü unutamıyor.

Yaşadıkları zor günleri AA muhabirine anlatan Ahmet, PYD/PKK'nın keyfi uygulamaları nedeniyle 2 ay cezaevinde kaldığını belirtti.

"Bölge halkının artık dayanacak gücü kalmadı"

Baskılar daha da arttınca çocuklarının geleceği için ülkesinden ayrılmak zorunda kaldığını dile getiren Ahmet, şöyle konuştu:

"Arap olduğumuz için bizi göçe zorladılar. Onların emri altına girmezseniz ne yemek, ne yardım ne de başka bir şey var. Hiçbir şey vermiyorlar. Sizin için yaşam şartları ve koşulları zorlaşıyor. Cezaevindeki insanlara 'eğer Afrin'de Türk askerlerine karşı savaşırsanız sizi serbest bırakırız' diyorlar. Bölge halkının artık dayanacak gücü kalmadı. Halk zulm gördüğü için Kürt halkı da PYD/PKK'nın Suriye'den temizlenmesini istiyor."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Bizim Suriye'nin toprağında gözümüz yok" sözlerinin halkı memnun ettiğini anlatan Ahmet, terör örgütlerinin temizlenip, bölge insanının, huzur ve barış için Zeytin Dalı Harekatı'na destek verdiğini kaydetti.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) bölgede geniş çaplı bir harekata imza attığına işaret eden Ahmet, operasyonun Afrin ile sınırlı kalmayıp terör örgütünün egemen olduğu diğer kentlerde de devam etmesi durumunda barışın daha kalıcı olacağına inancını dile getirdi.

Firas Said Ahmet, Suriye'nin terör örgütlerinden temizlenip, yeniden istikrarın sağlanması durumunda diğer sığınmacılar gibi ülkelerine dönmeyi çok istediklerini aktardı.

Ahmet'in eşi Elmaz Avvad Kounder ise ülkesinde hemşire olarak görev yaptığını ancak terör örgütünün baskıları nedeniyle çok sevdiği mesleğini yapamadığını söyledi.

Haseke'de PYD/PKK'nın baskısı nedeniyle çok kötü günler yaşadıklarını anlatan Kounder, "Örgütün çocuklarımıza kötülük yapmasından korktuğumuz için Türkiye'ye sığındık. Terör örgütü bölgeden temizlenince Haseke'ye döneceğiz." diye konuştu.

Kaynak: AA