MUĞLA

Muğla Valisi Çiçek, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a suikast düzenlemek amacıyla Marmaris ilçesinde konakladığı otele saldıran ve daha sonra ormanlık alana kaçan askerlerden 36'sının yakalanması için katkıda bulunan vali yardımcısı, kaymakam ve emniyet müdürü ile muhtarlar ve avcılara teşekkür belgesi verdi.

Çiçek, Ula ilçesine bağlı Akyaka Mahallesi'nde düzenlenen programda yaptığı konuşmada, darbeci askerlerin yakalanması için çalışan emniyet personeline, askeri personele, avcılara, arıcılara, gazetecilere, muhtarlara ve vatandaşlara hainlerin yakalanmasında gösterdikleri azim ve kararlılıktan dolayı teşekkür etti.

Muğla'nın, 15 Temmuz'da demokrasiye sahip çıktığını ve darbecilere geçit vermediğini ifade eden Çiçek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kaldığı otele saldıran darbeci askerlerin yakalanması için de bu kapsamda önemli operasyonlar yapıldığını hatırlattı.

Darbe girişimi gecesi ve devamındaki günlerde medya mensuplarının birer kahraman gibi gece gündüz demeden polis ve asker ile dağ, bayır demeden çalıştığını aktaran Çiçek, çalışmalar kapsamında suikast timinin Muğla'dan kaçamadan yakalandığını dile getirdi.

Marmaris'e gelen suikast timinin amacının ülkeyi bölmek olduğunu anlatan Çiçek, şunları söyledi:

"Allah yardımcımız oldu, bunlara bu fırsatı vermedik. Güvenlik güçlerimiz ölümü düşünmeden bunların üzerine gitti. Cumhurbaşkanımızı kaçırmaya gelen hainler daha sonra kaçmaya başladı. Biz bunların kaçmaması için devletin bütün mekanizmalarını harekete geçirirken en önemli şey de vatandaşlarımızın bizim yanımızda olmasıydı. Muhtarlarımız aracılığıyla vatandaşlarımız bizim yanımızda oldu ve bunlar ormanda aç, susuz kalarak vatandaşların da ihbarı sonucu yakalandı."

Vatandaşların ihbarları sonucu suikast timinin ormanlık alanda sıkıştığını vurgulayan Çiçek, "Marmaris'e gelen suikast timinin planı şuydu, Cumhurbaşkanımızı rehin alsalardı o gün Türkiye ellerindeydi. Türkiye parçalanacaktı ve her yer kan gölüne dönecekti. Bunlar da üst akıllarına 'İşte bu işi biz yaptık' diyeceklerdi. 'Türkiye'yi aldık, parçaladık, yok ediyoruz' diyeceklerdi." diye konuştu.

Vali Çiçek, suikast timinin kaçış güzergahlarındaki mahallelerdeki muhtarların da vatandaşlarla sürekli irtibat halinde olduğunu ve gördükleri anda ihbarda bulunduğunu, bu nedenle teşekkür belgesi verildiğini söyledi.

Konuşmaların ardından, Ula Şirinköy Mahalle Muhtarı Bayram Kolkesen, Akçapınar Mahalle Muhtarı Şükrü Arslan, Akyaka Mahalle Muhtarı Feridun Özsoy, Gökçe Mahalle Muhtarı Mustafa Aracı, Çıtlık Mahalle Muhtarı Mehmet Kavasoğlu, Marmaris Çetibeli Mahalle Muhtarı Hüsamettin Yiğit ile Vali Yardımcısı Salih Gürhan, Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, Fethiye Avcılar Kulübü Başkanı Ali Yörük ile 31 Temmuz gecesi domuz sürek avında 11 kişilik son suikast timini Şirinköy mevkisinde görerek ihbarda bulunan ve yakalanmalarını sağlayan avcılar Davut Aydın ve Üzeyir Çalca'ya "teşekkür belgesi" ve hediye verdi.

Çiçek, Türkiye Avcılık ve Atıcılık Federasyonu Avcılık Asbaşkanı tarafından gönderilen teşekkür belgesi ile iki av tüfeğini de gösterdikleri başarıdan dolayı avcılar Üzeyir Çalca ve Davut Aydın'a takdim etti.

Muhabir: Durmuş Genç

Kaynak: AA