HARTUM

Sudan ve Türkiye'den çok sayıda firmanın katıldığı "Sudan-Türkiye Ürünleri Fuarı" kapılarını ziyaretçilere açtı.

Sudan'ın başkenti Hartum'daki fuarın açılışını, bir dizi temaslarda bulunmak üzere ülkeye gelen Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih Metin ile Sudan Ticaret Bakanı El-Sadık Muhammed Ali gerçekleştirdi.

Açılışın ardından fuar alanındaki stantları ziyaret eden Metin, Yunus Emre Enstitüsü (YEE) Hartum Kültür Merkezi yetkililerinden çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı.

"Sudan'da ticaretimizi arttıracak fuar sayılarının artmasını isteriz"

Bakan Yardımcısı Metin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sudan ve Türkiye arasındaki dostluğun ekonomiye yansıması için bu organizasyonların anlamı büyük. Şüphesiz bu tür fuarların ekonomiye ciddi katkısı oluyor. Sektör temsilcileri birbirini tanıyarak ticari ilişkilerini organizasyon sonraları da devam ettiriyor. Türkiye olarak, yurt dışındaki fuarlara katılım gösteren firmalara destek oluyoruz. Hartum fuarına katılan iş adamlarımıza da desteğimizi esirgemiyoruz. İnşallah, Sudan'da ticaretimizi arttıracak fuar sayılarının da artmasını isteriz." diye konuştu.

Sudan Ticaret Bakanı El-Sadık Muhammed Ali de Türk firmalarını Hartum'da ağırlamaktan onur duyduklarını belirterek, "İki ülke arasındaki kardeşlik hukukunu ticari yönden de geliştirmek istiyoruz. Bu fuar ilk adım olacak. Gelecek aylarda umarım daha çok firmanın katıldığı büyük fuarlar gerçekleştiririz.Türkiye ve Sudan ilişkileri bunu fazlasıyla hak ediyor." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA