KOLOMBO - Kaan Bozdoğan

Sri Lankalı Müslümanların da Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarının darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz gecesi, Türkiye'nin istikrarı, güçlenmesi ve huzuru için hatim ve dua programları başlattığı ortaya çıktı.

Sri Lanka'da faaliyet gösteren Serendib Eğitim, Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanı Rafek Mohamed, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'deki bazı yardım kuruluşlarıyla sürekli irtibat halinde olduklarını, Türkiye'deki gelişmeleri vakıf olarak yakından takip ettiklerini söyledi.

"Dua programları başlattık"

15 Temmuz'daki hain darbe girişimini Anadolu Ajansı ve TRT gibi Türkiye'deki bazı medya kuruluşlarının internet sitelerinden öğrendiklerini belirten Mohamed, şöyle konuştu:

"Bu hadise yaşandığında buradaki kardeşlerimize haber verdik ve sonrasında dua programları başlattık. Özellikle de cuma namazlarında Türkiye'nin huzuru, geleceği ve güçlenmesi için camilerde hutbe okunması amacıyla görüşmeler yaptık, sonra Türkiye için camilerde hutbeler okundu."

"Türkiye bize sahip çıkıyor"

Hain darbe girişiminin başarılı olması halinde Sri Lanka'daki Müslümanların da bu durumdan olumsuz etkileneceği vurgulayan Mohamed, şunları söyledi:

"Türkiye bize sahip çıkıyor. Darbe girişimi başarılı olsaydı biz burada yalnız kalabilirdik. Sri Lanka'daki Müslümanlar bu durumdan etkilenirdi. Sonuçta yardımlar kesilecek, ilişkiler askıya alınacaktı. Bu girişimin Amerikan ve siyonizm projesi olduğu çok açık. Allah, İslam coğrafyasında bu tür siyonist projeleri bir daha yaşatmasın."

Sri Lankalı Müslümanların bütün dünyadaki din kardeşlerinin iyiliğini istediğini dile getiren Mohamed, İslam ülkeleri arasında en hassas davrandıkları ülkenin Türkiye olduğunu ifade etti.

Kaynak: AA