SOSYALİSTLERDEN BARIŞ ÇAĞRISI:

Savaşa karşı ses yükseltin

Haber Merkezi - BDP Milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder ve Ertuğrul Kürkçü, “Eli kalem tutan, dili söz söyleyebilen herkesi, giderek büyük bir toplumsal felakete dönüşme eğilimi gösteren savaşa karşı sesini yükseltmeye çağırdı.

Önder ve Kürkçü, yaşanan son gelişmelerle ilgili dünkamuoyunaortak imzalı bir basın açıklaması yaptı. Burada öldürülen hakikât, öncelikle Kürt meselesidir; tarihseldir ve sadece doğuştan sahip olunması gerekirken gasp edilmiş olan hakların iadesiyle bile barışcıl bir çözüm zeminine oturması mümkündürdiye başlayan açıklamaya Önder ve Kürkçü şöyle devam etti: Sivilleri hedefe koyan bir özgürlük anlayışı mümkün müdür? İktidarın Ortadoğuda büyük oyuncu sayılma heveslerinin bir fonksiyonu olan ve sivil-muharip ayrımı gözetmeksizin Kürtlere ölüm yağdıran sınır içi-sınır ötesi harekâtın nasıl karşısındaysak, Kürt halkının özgürlüğü için savaştığını söyleyen TAKnin sivilleri hedef alma anlayışını da aynen öyle dışımızda addediyoruz. Bu zihniyeti, Kürtlerin bir asırdır süregiden soylu özgürlük mücadelesinin tercümanı saymamız için hiçbir siyasi, ahlaki ve vicdani gerekçemiz olamaz. Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku listesinden TBMMye giren BDP Meclis Grubu üyesi sosyalist vekiller olarak Kürtlerin ulusal demokratik hak mücadelesinin öncelikli olarak siyasetle yürütüleceğine inanıyoruz. Bu anlamda TAKnin yönelimine sessiz kalmamız düşünülemez bile. Bu anlayışı toptan reddetmek insanlık sorumluluğunun vazgeçilmez gereğidir. Kürtler, haklı mücadelelerini berhava edecek bu türden yaklaşımlara karşı da gerekli önlemleri almakla yükümlüdür. Demokratik çözüm mücadelesi her zeminde yükseltilerek sürdürülmelidir ancak daha acil olan şey savaş halinin durdurulmasıdır. Silahlar hemen susmalı, operasyonlar durmalı, müzakereler başlamalıdır. Barış tavrının en az savaşmak kadar ağır bedelleri olacağının bilincindeyiz. Bir tek haneye bile, bir daha evlat acısı ateşi düşmemesi için, bedeli her ne ise başımız gözümüz üzeredir.

BDP: AKP kullandığı dili düzeltsin

4 Eylülde yapılacak 2. Olağan Kongre hazırlıklarını gözden geçirmek için toplanan BDP Parti Meclisi, AKP yönetimini, milyonların iradesine saygı göstererek, BDPye karşı kullandığı dili düzeltmeye çağırdı.

Cumhuriyet