Adana'da sosyal medya üzerinden ‘örgüt propagandası’ yapma iddiasıyla hakkında dava açılan 52 yaşındaki Haydar Çengel, tutuksuz yargılandığı mahkemede en üst sınırdan ve artırım uygulanarak 6 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Başbakanlık İletişim Merkezi'ne (BİMER) gelen bir ihbar üzerine Çengel hakkında, 'terör örgütü propagandasını yapmak' iddiasıyla 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açıldı.

SUÇ OLDUĞUNU BİLMİYORUM

DHA’nın haberine göre Çengel, sosyal medya hesabının kendisine ait olduğunu belirterek, "Paylaşımları ben yaptım. Ancak suç olduğunu bilmiyorum. Terör örgütü propagandası yapmak amacıyla yapmadım. O zamanki psikoloji ile Güneydoğu ve Suriye'deki IŞİD olaylarından dolayı söz konusu iletileri paylaştım" dedi.

Mahkeme heyeti, Çengel'i “terör örgütü propagandası yapmak” iddiasıyla 3 yıl hapse mahkum etti. Suçun basın yayın yoluyla işlenmesi ve zincirleme olarak gerçekleştiği gerekçesiyle cezayı 6 yıl 9 aya yükseltti.

Cezanın onanması durumunda Cengel'in cezaevine gireceği belirtilirken, benzer davalara göre verilen cezanın emsal oluşturabileceği değerlendirildi.


 http://ilerihaber.org/icerik/hayir-ve-otesi-referandum-raporunu-acikladi-71043.html