2020 yılının 1 Mayıs'ı, koronavirüs salgını koşullarında kutlanacak. Tüm dünyada işçiler ilk kez bu sene kent meydanlarında bir araya gelemeyecek. Ancak bu koşullar altında da olsa, 1 Mayıs bu sene de her sene olduğu gibi kutlanacak.

Sendikalar, partiler ve meslek örgütleri gibi demokratik kitle örgütleri 1 Mayıs’ta çeşitli programlar organize etti. İnsanların evlerinin pencere ve balkonlarından seslerini yükselttiği, sosyal medyadan taleplerini dile getirdiği ve güne özel canlı yayın etkinliklerinin gerçekleştirileceği bir 1 Mayıs günü geçirilecek.

SENDİKALARDAN ORTAK ÇAĞRI

demokratik-kitle-orgutlerinin-1-mayis-programlari-724746-1.

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB, ortak bir çağrıyla herkesi 1 Mayıs akşamı balkonlarından ve pencerelerinden 1 Mayıs marşını söyleyip alkışlarla 1 Mayıs’ı kutlamaya çağırıyor. Sendikaların ortak açıklamasında yer alan 1 Mayıs programı şöyle:

“2020 1 Mayıs’ına kadar tüm meydanları, caddeleri, sokakları 1Mayıs afişlerimizle donatacak, ses ve görüntü araçlarıyla 1 Mayıs coşkusunu meydanlara taşıyacağız.

Evlerimizin ve işyerlerimizin sokaklara dönük yüzünü taleplerimizi ifade eden pankartlarla, afişlerle donatacağız!

1 Mayıs 1977’de Taksim’de yitirdiğimiz mücadele arkadaşlarımızı Kazancı yokuşunda anacağız.

Bakanlık 'Hizmete Özel' açıkladı... Kamuda giyim yardımları kesilmedi! Bakanlık 'Hizmete Özel' açıkladı... Kamuda giyim yardımları kesilmedi!

1 Mayıs günü bulunduğumuz her yerin balkonlarından pencerelerinden 1 Mayıs marşını okuyacak, pankartlarımızı asacak, balonlarımızı uçuracak, yeni bir toplumsal düzen için aynı anda tüm Türkiye’den ses vereceğiz.

Yine 1 Mayıs günü sosyal medya üzerinden yayınlanacak “1 Mayıs mitingi”nde buluşacağız.

Birliğimizi, mücadelemizi ve dayanışmamızı tüm gücümüzle bulunduğumuz her yerden göstereceğiz!

Yeni bir toplumsal düzeni biz kuracağız!

Yeni bir toplumsal düzeni emek ile bilim ile kuracağız!”


siyasi-partiler-ve-demokratik-kitle-orgutlerinin-1-mayis-programlari-724814-1.

SOSYAL MEDYA KONSERİ

DİSK, 1 Mayıs için 21:00'daki eylemin yanı sıra, bir de sosyal medya konseri düzenleyeceğini duyurdu. Birçok sanatçının yer alacağı sosyal medya konseri, saat 17:00’da DİSK’in sosyal medya hesaplarından takip edilebilecek.


HER YER 1 MAYIS ALANI OLACAK

1 Mayıs'ta sol partiler de sendikaların dünzenleyecekleri ortak eyleme katılmakla birlikte, gün içerisinde düzenleyecekleri çeşitli online etkinliklerle 1 Mayıs'ı kutlayacaklar.

SOL Parti, 1 Mayıs günü 15:30 ile 19:30 arasında Youtube üzerinden 1 Mayıs programı düzenleyecek. Gün boyu sürecek olan programa Erdal Güney, Alper Taş, Füsun Demirel, Bülent Forta, Gamze Yücesan, Malik Yılmaz ve Pınar İçel konuk olacak. SOL Parti ayrıca 1 Mayıs akşamı 21:00’da, ‘1 Mayıs’ta yıldızımız her yerde olacak, balkon ve pencerelerimiz 1 Mayıs alanı olacak’ diyerek, herkesi alkışlarıyla balkon ve pencerelerine davet ediyor.

Sol Parti 1 Mayıs açıklamasında, “İnsanın paradan daha değerli olduğu, sağlığın alınıp satılamadığı, herkesin sağlıklı gıda ve barınma hakkına sahip olduğu, emeğin ölümle yaşam arasındaki ince çizgide kölece çalışmak zorunda kalmadığı, tüm kararların tek kişi tarafından değil halkın kendi sözü ve kararıyla alındığı gerçekten demokratik, tam bağımsız, eşit ve özgür bir ülkeyi kurmak için şimdi dayanışma zamanı, şimdi mücadele zamanı, şimdi örgütlenme zamanıdır! Mücadeleye hazırız! Yaşasın 1 Mayıs! Yaşasın Örgütlü Mücadelemiz!” ifedelerine yer verdi.

SOL Parti | #Ücretliİzin #ÜcretsizSağlık@solpartibilgi

</p></p>