Mardin Nusaybin’de devam eden operasyonda dün 6 PKK'lı terörist etkisiz hale getirilirken 3 el yapımı patlayıcı imha edildi. Operasyonlarda bugüne kadar 143 PKK'lı etkisiz hale getirildi, 265 el yapımı patlayıcı imha edildi.
Şırnak'ta devam eden operasyonda dün 4 PKK'lı terörist etkisiz hale getirilirken 5 el yapımı patlayıcı imha edildi. Yapılan aramada 4 roketatar mühimmatı ve 3 el yapımı patlayıcı düzeneği ele geçirildi. Operasyonda bugüne kadar 122 PKK'lı etkisiz hale getirilirken imha edilen el yapımı patlayıcı sayısının 263 olduğu belirtildi.

Hakkari Yüksekova'da devam eden operasyonda; 1 PKK'lı terörist etkisiz hale getirilirken 13 eyl yapımı patlayıcı imha edildi.
Yapılan aramada 1 Kaleşnikof piyade tüfeği, 1 tabanca, 1 pompalı tüfek, 4 roketatar mühimmatı, 1 el bombası, çok sayıda Kaleşnikof piyade tüfeği ve Dragunov keskin nişancı tüfeği fişeği, 3 gaz maskesi ve bir dürbün ele geçirildi. Operasyonda, bugüne kadar 93 PKK'lı etkisiz hale getirilirken toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısının 106 olduğu açıklandı.

Kaynak: DHA