ANKARA

Güvenlik güçlerinin, Şırnak İncebel Dağları'nda 28 gündür zor arazi ve hava şartlarında sürdürdüğü operasyonda, bölücü terör örgütü üyelerince kullanılan 48 mağarada, 450 muhtelif tipte silah, 258 bin 956 muhtelif mühimmat, 5 ton amonyum nitrat ile 50 tondan fazla yiyecek ve muhtelif yaşam malzemesi ele geçirildi.

Türk Silahlı Kuvvetlerinden yapılan bilgilendirmeye göre, İncebel Dağları'nda (Kato) bölücü terör örgütüne yönelik operasyon devam ediyor.

Teröristleri etkisiz hale getirmek, kullanılan mağara ve sığınakları imha etmek amacıyla 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı sorumluluğundaki Şehit Jandarma Binbaşı Ahmet Karaman-2 Operasyonu'na güvenlik korucuları ile komandolar da destek veriyor.

Zor arazi ve hava şartlarında 28 gündür devam eden operasyon kapsamında güvenlik güçleri 10 yeni mağara daha tespit etti. Böylelikle operasyon süresince bulunan mağara sayısı 48'e ulaştı. Yeni tespit edilen 10 mağarada yapılan aramada, bir Doçka ile bu silaha ait 189 mühimmat, bir M-16 piyade tüfeği, 36 bin 350 Biksi mühimmatı, 57 uçaksavar mühimmatı, bin litre benzin, 13 tüp, çok sayıda yiyecek ve yaşam malzemesi ele geçirildi.

Son ele geçirilenlerle operasyon kapsamında toplam 450 muhtelif tipte silah, 258 bin 956 muhtelif mühimmat, 5 ton amonyum nitrat patlayıcı madde ile 50 tondan fazla yiyecek ve muhtelif yaşam malzemesi bulundu.

Temas araması esnasında ise bir bölücü terör örgütü mensubu M-16 silahıyla güvenlik güçlerine teslim oldu. Tespit edilen bir mağarada yapılan aramada daha önceden etkisiz hale getirilen 2 teröristin cesedine ulaşıldı.

Bölgede operasyon sürüyor.

Muhabir: Kemal Karadağ

Kaynak: AA