ANKARA - NAZLI YÜZBAŞIOĞLU

Sırbistan'ın Ankara Büyükelçisi Danilo Vucetic, İstanbul'da bugün başlayacak ve 13 Temmuz'a kadar sürecek 22. Dünya Petrol Kongresi vesilesiyle Türkiye'ye gelecek ve bazı temaslarda bulunacak Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic'in ziyaretini değerlendirdi.

Türkiye-Sırbistan ilişkilerinin birçok alanda ilerleme kaydettiğini belirten Vucetic, "Her iki ülke de özellikle de ekonomik iş birliği açısından ikili ilişkilerdeki bu ilerlemeyi artıracak yeni alanların mevcut olduğuna inanıyor." ifadesini kullandı.

Ekonomik iş birliğinin, ilişkilerin ivme kazanmasında itici güç olduğunu vurgulayan Büyükelçi Vucetic, iki ülke liderinin Kuşak ve Yol Forumu'na katılmak için gittikleri Çin Halk Cumhuriyeti'nin başkenti Pekin'de bir araya gelerek "kısa ama çok önemli" bir görüşme gerçekleştirdiklerini söyledi.

Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic'in, Pekin'deki görüşmede 22. Dünya Petrol Kongresi'ne katılması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisine yönelttiği daveti memnuniyetle kabul ettiğini belirten Vucetic, kongrenin ikili ilişkilerin ele alınmasına da olanak sağlayacağına dikkati çekti.

Vucetic, "Sayın Erdoğan'ın bir grup iş adamı ile ekonomik iş birliği imkanlarını hızlıca keşfetmek için sonbaharda Sırbistan'ı ziyaret etmesi planlanıyor. Bu çerçevede, Cumhurbaşkanı Vucic'in yapacağı ziyaret de önemli. Çünkü her iki tarafta da özellikle ikili ekonomik ilişkileri geliştirmek için yoğun bir çalışma ortaya koyma konusunda iyi niyet olduğunun göstergesi." diye konuştu.

Kaynak: AA