CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı yaptığı yazılı açıklamada, halkın ihtiyaçlarından çok AKP ideolojisine hizmet eden kanunun 1, 7, 8, 12, 13, 16 ve 23’üncü maddelerindeki birçok fıkranın Anayasa’nın evrensel hukuk değerlerine ve tıp etiğine aykırı olduğunu iddia ederek, “Bu nedenlerle anılan maddelerin yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle Cumhuriyet Halk Partisi tarafından Anayasa Mahkemesi’ne başvurulmuştur” dedi. Atıcı, açıklamasında şunları kaydetti:

“Sezaryen oranlarının son 10 yılda AKP hükümetleri ve şimdiki Bakan’ın uygulamaları ile yüzde 21’den yüzde 48’lere çıktığı Bakanlığın kendi istatistiklerinde belirtilmektedir. Bu durumu görmezden gelen ve utanma duygusunu kaybedenler yine başkalarını suçlamaktadırlar. Bu yasa ile AKP, 10 yıldır sağlık sistemini bozduğunu itiraf etmekte, şimdi de polisiye tedbirlerle düzelteceğini zannetmektedir. Halkın sağlığı yap-boz alanı değildir.

Devlet hastanelerini birer ticarethaneye dönüştüren Sağlık Bakanı’nın gözü doymamış olacak ki bu yasa ile üniversite hastanelerini de kendine bağlamanın yolunu açmış, onları da birer ticarethaneye dönüştürmenin planlarını yapmıştır.
Sağlık sistemimizi yamalı bohçaya çeviren ve yaptığı uygulamaların çoğu yargıdan dönen Sağlık Bakanı artık ülkenin sağlığına zarar verdiğini görmeli ve derhal istifa etmelidir.”

birgün