MUĞLA

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde düzenlenen saldırıda yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede şehit olan Yüzbaşı Özgür Özekin'in cenazesi, Muğla'nın Fethiye ilçesinde toprağa verildi.

Şehit Yüzbaşı Özekin'in cenazesinin sabah saatlerinde askeri uçakla getirildiği Dalaman Havalimanı'nda tören düzenlendi. Şehidin naaşı, daha sonra konvoyla Muğla'nın Fethiye ilçesindeki öğretmen kardeşi Murat Özekin'in evine getirildi.

Annesi Aliye, eşi Müge, kardeşi Murat ve yakınları, şehidin tabutu başında gözyaşı döktü. Şehidin 1 yaşındaki oğlu Yağız Pars ise babasının tabutunu okşadı. Yağız Pars'ı kucağına alan 2. Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel'in de gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü.

Cenaze, helallik alınmasının ardından vatandaşların da katılımıyla İncirköy Mezarlığı'na götürüldü.

Cenaze törenine, Muğla Valisi Amir Çiçek, 2. Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel, Ege Ordu Kurmay Başkanı Tuğgeneral Özgür Nuhut, Aksaz Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Ali Çekiç, CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, milletvekilleri ve vatandaşlar katıldı.

Şehit Yüzbaşı Özekin'in cenazesi, Muğla Müftüsü Abdurrahman Koçak'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından İncirköy Mezarlığı'na defnedildi.

"Ülküleri için şehit oldu"

Tören öncesinde gazetecilere açıklama yapan Özekin'in üniversiteden sınıf arkadaşı Süleyman Gönülateş, şehidin beden eğitimi bölümünü bitirdikten sonra kendi isteğiyle asker olmayı seçtiğini söyledi.

Üniversitede okurken herkesin bir ideali olduğunu anlatan Gönülateş, "Özgür de vatanı için hizmet etmek istiyordu ve askerliği seçti. Görev yeri Isparta idi ama o doğuya gitmeyi istedi. İnanıyorum ki ülküleri için şehit oldu. Onun sayesinde biz buralarda rahat uyuduk." dedi.

Kaynak: AA