İSTANBUL

Şırnak'ın Uludere ilçesi Bestler Dereler bölgesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit olan Jandarma Astsubay Çavuş Hüseyin Işık'ın (32) cenazesi, Şırnak'ta düzenlenen askeri törenin ardından, uçakla Atatürk Havalimanı'na getirildi.

Baba Cengiz ve anne Hatice Işık ile askeri yetkililerce karşılanan şehidin cenazesi, askeri cenaze aracına konularak, Hadımköy'deki Merkez Camisi'ne götürüldü. Şehit askerin yakınları, burada tabuta sarılıp gözyaşı döktü.

Törene, şehidin yakınları, Maliye Bakanı Naci Ağbal, İstanbul Valisi Vasip Şahin, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Musa Avsever, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı, askeri yetkililer ve çok sayıda vatandaş katıldı. Cenaze törenine, şehidin cezaevindeki kardeşi Hasan Işık da izinli olarak geldi.

Şehidin cenazesi, İlçe Müftüsü Bahri Şamat'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından, bir süre top arabasında taşındıktan sonra Hadımköy Şehitliği'nde toprağa verildi.

Törene, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakanlığı ve Türk Silahlı Kuvvetleri çelenk gönderdi.

Muhabir: Hüseyin Bağış

Kaynak: AA