Haber Merkezi- Amerikan Washington Post gazetesi, Ergenekon soruşturması kapsamında gazetecilerin tutuklanmasınıeleştirerek Türkiyenin Müslüman dünyasının öncü demokrasisi olma iddiasının tehlikede olduğunuyazdı.

Gazetenin başyazısında, Cumhurbaşkanı Abdullah Gülün, konuyla ilgili olarak Olup bitenleri takip ettiğimde intibam şu ki; kamu vicdanında kabul görmeyen bazı gelişmeler oluyor. Bu hal, Türkiyenin geldiği ve herkes tarafından takdir edilen görüntüsünü gölgelemektedirşeklindeki sözlerine işaret edildi. Başyazıda şu görüşlere yer verildi: Savcıların sunduğu kanıtların çoğu inandırıcı değil, hatta uydurma. Gazeteciler davadaki zayıflıklara işaret ettikleri ya da çalışma arkadaşlarının tutuklanmasını protesto ettikleri zaman, soruşturmacılar bunu, onların da sözde (AKPyi devirme) planına katıldıklarının kanıtı olarak görüyor

‘Erdoğan övünüyor ama’

İngiliz Economist dergisi iseTürkiye, gazeteci olmak için tehlikeli bir yerbaşlıklı makalesinde, Ergenekon soruşturması kapsamında son gazeteci tutuklamalarını değerlendirdi. Gülen cemaatine atıf yapılan yazıda, Türkiyenin ılımlı İslamcı Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, Adalet ve Kalkınma Partisinin, Türkiyeyi bir ileri demokrasiye dönüştürdüğünü söyleyerek övünmeyi seviyor. Ama iki araştırmacı gazetecinin 6 Martta tutuklanması daha çok geriye bir adım gibi görünüyorifadesi dikkat çekti.