ERZİNCAN - Yakup Bakar

Türkiye'nin önemli rafting parkurları arasında yer alıp her yıl çok sayıda sporcuyu ağırlayan 47 kilometre uzunluğundaki Üzümlü İlçesi Sansa Deresi rafting parkurunda, 2018 yılı rafting sezonu yapılan ilk etkinlikle başladı.

Özellikle son bir ay içinde artan yağışlar nedeniyle su seviyesinin yükseldiği Karasu Nehri'nin ilk konukları Adana Havacılık ve Adrenalin Sporları Kulübü sporcuları oldu.

Üzümlü Belediyesinin ev sahipliğinde ilçeye gelen 30 sporcu, Karasu Nehri Sansa Deresi zorlu rafting parkuruna meydan okudu.

3 grup halinde rafting botlarıyla suya giren adrenalin tutkunlarının botları bir süre azgın sularda yüzdükten sonra, parkurun 6. kilometresinde dalgalara kapılarak ters döndü.

Sürüklenerek ilerlediler

Bir anda kendilerini nehirde bulan 9 kişi, parkurun en yoğun rapidlerinin bulunduğu bölgede sürüklenmeye başladı.

Suyun hızlı akması ve çok sayıda rapidin olması sebebi ile sporcular sudan çıkamazken, diğer botlarda bulunan arkadaşları da onları kurtarmak için yoğun çaba gösterdi.

Ters dönen botlarında mücadele ettiler

Yaklaşık 3 kilometre sürüklenen sporculardan bazıları ters dönen botun üzerine kendi imkanlarıyla çıkarken, diğer sporcular da arkadaşlarının uzun uğraşları sonucu botlara alındı.

Rafting kazası ve sonrası kameralara yansırken, sporcular bir süre dinlendikten sonra tekrar kürek çekip parkuru tamamladı.

Kaynak: AA