AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Erzurum Milletvekili Recep Akdağ'ı, Erzurum'da 1 Kasım genel seçimi çalışmaları sırasında "tehdit ettiği ve terör örgütü propagandası yaptığı" ileri sürülen sanığın yargılanmasına başlandı.

Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın ilk duruşmasında tutuksuz yargılanan sanık Yaşar Kalın ile avukatı hazır bulundu.

Duruşmada söz alan sanık Kalın, olay günü seçim çalışması için kentin Mahallebaşı mevkisine gelen Akdağ'dan sadece iş talebinde bulunduğunu ve kendisine hakaret etmediğini öne sürdü.

ÖRGÜT PROPAGANDASI YAPTI

Hakkındaki "tehdit ve propaganda" iddialarını kabul etmeyen Kalın, "Sayın milletvekili orada bulunan diğer arkadaşlarla tokalaşmak istemiş ama kimse elini uzatmamış. Orada tartışma yaşanmış ancak olay benim başıma patladı. Kesinlikle hakaret veya örgüt propagandası yapmadım. Beraatimi talep ediyorum" savunmasını yaptı.

Sanık avukatını dinleyen mahkeme heyeti, eksik olan tanık ifadelerinin tamamlanmasını kararlaştırarak duruşmayı erteledi.

1 Kasım 2015'te yapılan milletvekili genel seçimi öncesinde Mahallebaşı mevkisinde seçim çalışması yürüten Recep Akdağ'a, bir kıraathanede sözlü tehditte bulunduğu ve terör örgütü propagandası yaptığı öne sürülen Yaşar Kalın, gözaltına alınmıştı.

Tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Kalın hakkında hazırlanan iddianamede, 1 yıl 6 aydan 7 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Kaynak: HABER7.COM