Diyanet tarafından 2017 Ramazan Bayram Şanlıurfa namazı vakitleri belli oldu. 11 ayın sultanı Ramazan ayının bitmesiyle birlikte 25 Haziran cumartesi Şanlıurfa bayram namazı okunma saati haberimizin detayında. İşte Şanlıurfa namaz vakitleri ve bayram namazı net saati.

ŞANLIURFA RAMAZAN BAYRAMI NAMAZI SAAT KAÇTA?

Türkiye 25 Haziran 2017 Pazar günü Ramazan Bayramını kutlamaya hazırlanıyor. Şanlıurfa’da bayram namazı saat kaçta, Şanlıurfa’da bayram namazı ne zaman, Şanlıurfa’da Ramazan Bayramı için namaz saat kaçta, Şanlıurfa’da bayram ezanı saat kaçta okunacak gibi tüm soruların cevaplarını Haber Ankara özel haberinde bulabilirsiniz. İşte Şanlıurfa’da Ramazan Bayramı namaz vakti...
 
Şanlıurfa’da, Ramazan Bayramı'nda  bayram namazı, 05.49'da kılınacak. Milyonlarca kişinin bayram sevincini müjdeleyen namaz için Şanlıurfa’da 05.49'da camilere akın edecek.

RAMAZAN BAYRAM HUTBESİ

Selam verildikten sonra İmam minbere çıkıp bir hutbe okur. Bu hutbe Cuma hutbesinde olduğu gibi iki kısımdan oluşur. Hutbeye "Allâhu ekber, Allâhu ekber, lâ ilâhe illallâhu vellâhu ekber, Allâhü ekber ve lillâhi’l-hamd" diye tekbir getirilerek başlanır. Cemaat de tekbire katılır.

İmam bayram hutbelerinde genel olarak bayramın birleştirici özelliğinden bahseder. İslâm kardeşliği, yardımlaşma gibi konulara değinir. Ramazan bayramı hutbesinde, zekât ve sadaka ibadetleri hakkında bilgiler verir.

BAYRAM NAMAZI'NIN ÖNEMİ

Diyanet İşleri Başkanlığı, bayram namazının önemini bir makale ile vurguladı. İşte, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yayımladığı o makale; Bayram sabah erken kalkılmalı, yıkanıp temizlenmeli, güzel kokular sürünmeli, temiz ve yeni elbiseler giyilmelidir.

Ramazan Bayramı’nda, namazdan önce bir şeyler yenir, Kurban Bayramı’nda ise, kurban keseceklerin, kurban etinden yiyinceye kadar bir şey yiyip içmemesi müstehaptır. Peygamberimiz (s.a.s.) böyle yapmıştır. (Tirmizî, “Salât”, 385) Bayram günü sabah namaz camide kılınır, yapılan vaaz dinlenir, güneşin doğuşundan 50 dakika sonra bayram namaz kılınır.

Peygamberimiz Kurban Bayram hutbesinde şöyle buyurmuştur: “Bu günümüzde yapacağımız ilk iş namaz kılmamızdır. Sonra döner kurban keseriz. Her kim böyle yaparsa, şüphesiz bizim süetimize uygun iş yapmış olur.” (Buhârî,“Iydeyn”, 3) İki rekât olarak kılınan bayram namazları Hanefilere göre vacip, Şafiîlere göre süet-i müekkededir. (irbinî, I, 587)

Kaynak: HABER7.COM