ANKARA

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Ankara'nın Polatlı ilçesindeki 58. Topçu Tugayı ile Topçu ve Füze Okul Komutanlığında yaşanan olaylara ilişkin 197'si tutuklu 330 sanığın yargılandığı davada, sanık eski yarbay Abdülkerim Ceyhan'ın avukatı Abdullah Naci Torun, 15 Temmuz gecesi camilerden okunan ezan ve selaların susturulmasının kanunların uygulanması olduğunu ileri sürdü.

Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'nde görülen davada, tutuksuz 4 sanık ile tanıkların beyanları dinlenildi.

Sanık ve tanıkların dinlenilmesinin ardından mahkeme heyeti, sanık avukatlarına söz verdi.

İddianamede, kursiyer uzman çavuşlarla darbe girişimine karşı okunan sela ve ezanları susturmak için kışladan çıktığı belirtilen sanık eski yarbay Abdülkerim Ceyhan'ın avukatı Torun beyanlarda bulundu.

Avukat Torun, müvekkili Ceyhan'ın amirlerinden aldığı emirle kışladan çıktığını, girdiği camide vatandaşlarca darp edilmesine rağmen metanetli davrandığını ve silahına sarılmayarak şehit sayısının yükselmesinin önüne geçtiğini söyledi.

Ceyhan'ın suçsuz olduğunu öne süren Torun, "Evet çok sıra dışı bir gece. Belki de halkın yardıma çağrılması gerekiyordu. Ama 5 vaktin dışında okunan ezanı susturmak suç mudur? Suç değildir, tam tersi kanunların uygulanmasıdır. Müvekkilime amirleri bir emir vermiştir, müvekkilim de bunu uygulamıştır." şeklinde savunmada bulundu.

Müvekkili Ceyhan'ın, FETÖ mensubu olmadığını ve darbe girişiminde rol almadığını iddia eden avukat Torun, müvekkilinin tahliyesini talep etti.

Muhabir: İsmet Karakaş,Ertuğrul Subaşı

Kaynak: AA