ANKA

Ankara- Philadelphia Inquirer gazetesi, Gülen hareketine bağlı Truebright Science Academy'de çalışan 9 öğretmenin de, kendilerine oranla daha tecrübesiz olana Türk öğretmenlerden daha az para aldıklarını öne sürerek, ayrımcılık yapıldığı iddiasıyla okuldan şikayetçi olduğunu iddia etti.

Gazete, ABD'de ülke genelinde çeşitli federal kuruluşların, Gülen okullarıyla ilgili çeşitli suçlamaları araştırdığını belirtirken, okulun başkanı Bekir Açıkel ve CEO Bekir Düz'ün Philadelphia Inquirer gazetesinin konuyla ilgili haberlerini doğru olmadığı gerekçesiyle eleştirdiğini, okullarıyla ilgili herhangi bir Federal soruşturma yürütülmediğini, gizli bir şeylerinin olmadığını belirterek yetkililerin okullarında inceleme yapması için kapılarının açık olduğunu söylediklerini yazdı.

Pensilvanya eyaletinde hizmet veren Gülen hareketine bağlı üç charter okuldan biri olan Truebright Science Academy 2007 yılından bu yana faaliyet gösteriyordu. Fen ve Teknoloji ağırlık eğitim veren okulun 307 öğrencisi bulunuyordu.