Muğla Orman Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Muğla-Denizli karayolunun Domuzalanı mevkisindeki karaçam ve kızılçam ağaçlarından oluşan ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Yangına, Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 11 arazöz, Muğla Belediyesi'ne ait bir itfaiye aracı, yaklaşık 50 orman işçisi ve köylülerin müdahale ettiği belirtildi. Yangın sezonu başlamadığı için bölgede yangın söndürme helikopterleri ve uçakların konuşlandırılmış olmaması nedeniyle alevlere havadan müdahale edilemediği öğrenildi.

Yangına Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 11 arazöz, Muğla Belediyesi'ne ait bir itfaiye aracı, yaklaşık 50 orman işçisi ve köylülerin müdahale ettiğin belirten Yıldırım, ekiplerin soğutma çalışmasına başladığını kaydetti. Yıldırım, ''Yangının çıkış nedenini tespit için arkadaşlarımız çalışma yapıyorlar. Ayrıca, yangında zarar gören alanın tespiti içinde bir çalışma yürütülüyor. Yangında zarar gören alan ilk tespitlerimize göre fazla değil'' diye konuştu.

Yaklaşık 2 hektarlık bir alanda etkili olan yangına müdahale eden köylüler ise maskeleri olmadığı için zaman zaman zor anlar yaşadılar. Öte yandan jandarma ekipleri de yangın alanında inceleme yaptılar.

cumhuriyet