Daire, aynı soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 3 MİT mensubu Şinasi D., Kıvılcım Ü. ve Sadri B.İ. hakkında, MİT Kanunu'ndaki değişiklik nedeniyle yargılamanın durdurulmasına karar vermişti.

Duruşmada, Erzincan İl Jandarma Alay Komutanı Albay Ali Tapan, Eskişehir İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Recep Gençoğlu, Erzincan İl Jandarma İstihbarat Şube Müdürü Nedim Ersan, Erzincan İl Jandarma İstihbarat Müdür Yardımcısı Ersin Ergut, Yaylabaşı Karakol Komutanı Murat Yıldız, astsubaylar Orhan Esinger ve Şenol Bozkurt ile 3. Ordu İstihbarat Başkanlığı Plan Eğitim Subayı Ahmet Saraçlar ve Erzincan'da av bayiliği yapan Yaşar Baş yargılanıyor.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Serdar Öztürk ve Dursun Çiçek'in iki davanın birleştirme talebi Daire tarafından reddedildi. İlhan Cihaner'in bir sonraki duruşmada hazır olması için adres yeri olan Meclis'e çağrı kağıdı çıkarılması kararlaştırıldı. Ayrıca bazı sanıklar hakkında daire, 'çağrılmaları halinde hazır bulunma' şartıyla duruşmalardan varese tutulmalarına karar verdi. Duruşma ileri bir tarihe ertelendi.

cihan