DÜZCE

Düzce’de, 8 yaşındaki Ebrar ve 6 yaşındaki Erva Eyecioğlu, anneannelerinden öğrendikleri el işiyle Afrin’de sürdürülen Zeytin Dalı Harekatı'nda görev alan Mehmetçiklere atkı ve bere örüyor.

Yarıyıl tatili için dedeleri Mustafa Yaman'ın Gümüşova İlçesi Hacıkadirler köyündeki evine gelen Eyecioğlu kardeşler, Zeytin Dalı Harekatı'na verilen destekleri televizyondan izledi.

Babalarının da polis olması nedeniyle bölgede mücadele veren Mehmetçiklere destek olmak isteyen kardeşler, anneannelerinden kendilerine örgü yapmayı öğretmesini istedi. Kısa sürede örgüyü öğrenen kardeşler, ellerine iplik ve şiş alarak atkı ve bere örmeye başladı.

Durumu gören dede Yaman, kardeşleri telefonla görüntüleyerek sosyal medyada paylaştı. Türkiye çapında büyük destek gören kardeşler, izleyenleri duygulandırarak yüzlerce yorum aldı.

Dede Yaman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, torunlarının tatil için yanlarına geldiğini ve beraber televizyon izlerken, harekatta görev alan askerlere destek olmak istediklerini belirtti.

"Torunlarımla gurur duyuyorum"

"Halkımızın yaptığı desteği görünce, anneannelerinden el işi yapmayı öğretmelerini istediler. Öğrendiler ve asker ağabeylerimiz üşümesin diye atkı ve bere örmek istediler. Böyle bir şey yaptıklarını görünce gözlerimiz yaşardı ve duygulandık." diyen Yaman, ileride hatıra olsun diye bu yaptıklarını kameraya aldığını söyledi.

Yaman, torunlarını çok sevdiğini ifade ederek, "Onlardan Allah razı olsun. Bu vatan için canını feda eden askerlerimize yardımcı olma niyetindeler. Allah herkese böyle torunlar nasip etsin. Allah askerlerimizden binlerce kez razı olsun. Burunları kanamadan, ayaklarına taş değmeden dönmek nasip etsin. Analarına babalarına kavuşmak nasip etsin." diye konuştu.

"Sizi çok seviyoruz, Allah size yardım etsin"

Suriye'de görev alan asker ağabeyleri üşümesin diye atkı ördüğünü dile getiren Abla Ebrar Eyecioğlu, "Haberlerde oradaki durumu gördük ve biz de boş zamanımızda örgü örmek istedik." dedi.

Erva Eyecioğlu da atkı ve bere ördüğünü belirterek, "Bu ördüğümüz atkı ve bereleri asker ağabeylerimize göndereceğiz." ifadesini kullandı.

Kız kardeşler, asker ağabeylerine "Sizi çok seviyoruz, Allah size yardım etsin." şeklinde mesaj yolladı.

Muhabir: Ömer Ürer

Kaynak: AA