ANKARA

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP'nin Kızılcahamam kampının sonuç güneş oturumu sonrası düzenlemiş olduğu matbuat toplantısında, görüşmelerde fikri, politikacı ve gündeme bağlı değerlendirmeler yaptıklarını belirtti.

Bahçeli, anayasa tartışmalarına ilişkin, 'Anayasa sosyal ve politik ortak mutabakatın vakitler üstü belgesidir. Bu doküman insana hususi hazırlanamaz. Bu doküman sadece ortak siyaseti gözeterek yazılamaz' dedi.

'Dava dostum akıntıya kapılmayacak'

MHP'nin karıştırılmaya çalışıldığına ayraç fail Bahçeli, 'MHP'nin karıştırılması, oyalanması ayrıca susturulup içerisine kıvrılması düşüncesince haricimizde çalışkan ve kurnaz ortak emek vermek vardır. Tertemiz vicdanına, sert iradesine, mutabık sonucuna güvendiğim tek sorun dostum bu akıntıya kapılmayacak, nedeni ne olursa olsun okazyon vermeyecektir' niteleyerek konuştu.

'Önce şu imzaları ortak görelim'

Bahçeli, gelecek hafta muhaliflerin toplamış olduğu imzaların umumi merkeze iletileceği yönündeki haberlerin hatırlatılması üzerine, şunları söyledi:

'Önümüzdeki günlerde bu uygulanır ise o devir MHP, Siyasi Partiler Yasası, Tüzük ve politikacı anlayışı içinde gereğini yapacaktır. Bu illa de 'imzalar makbul ikrar edilip yılgı kongre yapacağız' manası taşımaz. Başkalarının imza kaydetme hakkı derece öğür yönetimi de partiyi koruma, güçlendirme, geliştirme, kargaşaya, çatışmaya, ortak kol kırgınlıklara sebebiyet vermeyecek ortak önsezi içinde akım ika rolü de vardır. Onun için, geçmiş şu imzaları ortak görelim bunlar neyin nesidir.'

'Kongre süreci 18 Mart 2018 tarihi olacaktır'

Alparslan Türkeş'in ölümünün arkası sıra kanuncu zorunluluk zımnında olağanüstü kongre yaptıklarını tamlayan Bahçeli, öbür dört başı mamur kongrelerin normal yerine gerçekleştiğini anımsattı.

MYK'nın, 12. Olağan Büyük Kongre'nin 18 Mart 2018 senesinde yapılmasına, bahis konusu kongrenin yapılmasına müteveccih tedbir kapsamında kaymakamlık kongrelerinin 9 Ekim 2016 tarihinden başlayarak 30 Nisan 2017 tarihinde tamamlanmasına, il kongrelerinin ise 4 Haziran 2017 tarihinde başlayıp 5 Kasım 2017 tarihinde tamamlanmasına değişmeyen verdiğine dikkati çekici Bahçeli, şu halde bitmeme etti:

'MHP'nin gereksiz ortak halde 69 günden buyana kamuoyunda sürdürülen tartışmalara sonuç vermek, birtakımı çevrelerin bu hakkı istimal yolundaki kullanıcılarını kımıldatma ve teşvikiyle hata yere sürüklenmelerini karşılamak açısından hakeza ortak sonucu almıştır. Bu politikacı partiler yasasına ve tüzüğe akıllıca ortak karardır. MHP'nin kongre süreci 18 Mart 2018 tarihi olacaktır. Ondan evveliyat bundan hakeza bizi ait ortak özellik değildir. İmzayı ki ne derece toplarsa toplasın müracaatları şeklinde kabulü benzer olamaz ve kanuncu hakları istimal yolu da belirgin olacaktır. Onun düşüncesince gelecek günlerde bizimle değil mahkemelerle haklarını savunmalarını salık mektubu ederiz.'

Muhabir: Cüneyt Ateş

Kaynak: AA