Metro City'de gerçekleşen imza protokolüne Metro Holding Yönetim Kurulu Üyesi Çiğdem Öztürk Göbülük, Metro Holding CEO’su Mehmet Akif Yaşın, CDS Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Gökhan Akyürek ve CDS Lojistik Genel Müdürü Ertan Aslanoğlu evsahipliği yaptı.

"ATIL DURAN KAPASİTELER İYİ YÖNETİLDİĞİNDE ÜLKE EKONOMİSİNE DE KATKI SAĞLAR"

Toplantıda ayrıca Metro Holding’in yeni CEO’su Mehmet Akif Yaşın ilk kez basınla buluştu. Hem yeni görevi hem de dev işbirliği ile ilgili DHA'ya konuşan Yaşın şunları söyledi:

"Ülkemizin içinde bulunduğu bu moral bozukluklarının ardından hem şirketimize, hem partnerlerimize hem paydaşlarımıza hem de ülkemizde ekonomi ile ilgili tüm kuruluşlara moral verecek bir gelişme. Atıl duran kapasitelerin iyi yönetildiğinde hem ülke ekonomisi için hem de paydaşlarımız için iyi sonuçlar vereceğini gösteren örnek bir proje yaptık. Metro Holding çatısı altında bulunan alanlarımızı Türkiye pazar büyüklüğünde önemli rol edinmiş bir kargo şirketimizle partnerlik kurmak suretiyle Türkiye'nin mikro dağıtım anlamında yeni bir yapılanmasını gerçekleştiriyoruz. Türkiye'nin önemli noktalarında bu firma zaten var, bu işi uzun zamandır yapıyorlar. Pazarın ikinci büyük firması, onlardaki bu birikimi biz Metro ile birleştiriyoruz. Metronun ana hizmet kolu olan karayolu ulaştırmacılığı alanında gıda grubuna ait bazı şirketlerimizin soğuk hava depoları var. Kapasite kullanımı açısından baktığımızda yarıya yakın kısmını kullanıyoruz. Diğer yarısı bir takım sebeplerden dolayı boş kalmış. Şimdi fazla kapasitemizi bu kargo şirketiyle birleştirmek suretiyle verimlilik sağlamaya dönük bir proje gerçekleştiriyoruz. Başlangıç hareketini Van'dan yapıyoruz. Bu bölgenin cazibe merkezi olması zaten hükümetin de gündeminde olan bir konu, biz de holdingimizin imkanları çerçevesinde destek veriyoruz."

400 KİŞİYE İSTİHDAM

İstihdam konusuna ülke genelinde hassasiyet gösterildiğini vurgulayan Yaşın, sözlerini şöyle noktaladı:

"Aynı zamanda ciddi istihdam yaratacak bir proje. Bu projenin en önemli tarafı bence 400 insanımıza yeni iş sağlayacak olması. İstihdam konusu ülkenin genel hassasiyet gösterdiği bir konu. Hükümetimizin 2 milyon insana yeni iş projesi medyada bugünlerde kullanılmaya başlamışken biz de bu işin başında 400 kişiyle bu işin içine girdik ve gönülden destekliyoruz. Alanlarımızda soğuk hava deposu ihtiyacı olan yerlerde kargo firmasıyla yeni soğuk hava depoları yapıyoruz. Aynı zamanda bizim şu an sahip olduğumuz soğuk hava depolarını da ortak kullanıma açıyoruz. Van'da ciddi miktarda soğuk hava depolarımız var. Kullanmadıklarımızı bu kargo firmasının kullanımına açıyoruz. Böylelikle bir verimlilik sağlamış oluyoruz."

"HEDEFİMİZ İSTİHDAM SAYISINI DAHA DA ARTIRMAK"

Projenin Metro Holding için önemine dikkat çeken Metro Holding Yönetim Kurulu Üyesi Çiğdem Öztürk Göbülük de CDS Lojistik ile yapılan anlaşmanın holdingin atılım hedeflerinin ilk basamağı olduğunu belirtti. İlk yıl için istihdam hedefinin 400 kişi olduğunu belirten Göbülük, "İlerleyen yıllarda hedefimiz istihdam sayısını daha da artırmak. Ayrıca anlaşmamız doğrultusunda şirketimizin atıl duran dükkanlarını da soğuk hava depolarına dönüştüreceğiz” dedi.

"ANLAŞMANIN YILLIK HACMİ 30 MİLYON TL"

Yaklaşık 15 yıldır lojistik sektöründe olduğunu ifade eden CDS Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Akyürek ise Metro Holding ile işbirliklerinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Türkiye’nin 16 ilinde, 220 özmal, toplam 300 araçla hizmet verdiklerini belirten Akyürek, anlaşmanın yıllık hacminin 30 milyon TL olduğunu söyledi

Kaynak: DHA