ANKARA

Yurdun hafta sonu Orta Akdeniz üzerinden doğacak yağışlı cümle ile alışveriş günü Balkanlar üzerinden doğacak soğuk havanın etkisine girmesinin beklendiği bildirildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden meydana getirilen açıklamada, cumartesi haset ülkenin büyük ortak bölümünün kurak geçeceği, Trakya, Kıyı Ege ve Batı Akdeniz'de evcil boğanak yağmurların görüleceği tabir edildi. Rüzgarın güneyli yönlerden Marmara ve Ege'de sert ve toprak arsa çelimsiz süreli sıkıntı biçiminde eseceği tahmininde bulunuldu.

Yurdun günindi kesimlerinde alışveriş haset görülmesi muhtemel yağışların Marmara, Ege ve Batı Akdeniz'de kuvvetli, Marmara'nın batısı, Kıyı Ege ve Antalya'da çok sert ve toprak arsa alevlenmiş rahmet ile boğanak biçiminde olabileceği belirtildi. Öğle saatlerinden itibaren Trakya'nın batısında görülebilecek karla alengir rahmet ve kar yağışlarının akşam saatlerinde Marmara geneline yayılacağı, rüzgarın güneyli yönlerden batı, iç ve yıldız kesimlerde sert ve toprak arsa sıkıntı biçiminde esmesinin beklendiği kaydedildi.

Yurdun büyük ortak bölümünde pazartesi meydana doğacak yağışların, Orta ve Doğu Akdeniz'de sert boğanak ve gök gürültülü boğanak yağmur, Marmara'nın güney ve doğusu ile giderek İç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Batı Karadeniz'in batısı ve İç Anadolu'nun kuzeybatısında kuvvetli, toprak arsa derin kar yağışı biçiminde olabileceği belirtildi. Rüzgarın kuzeybatı kesimlerde şimalli yönlerden, güneybatı ve iç kesimlerde güneyli yönlerden sert ve sıkıntı biçiminde esmesi bekleniyor.

Ege ve Marmara'nın batısı haricinde salı haset Türkiye genelinin yağışlı geçeceği, yağışların Doğu Karadeniz ve Akdeniz kıran kesimleriyle Güneydoğu Anadolu bölgesinde yağmur, öteki yerlerde kar biçiminde olabileceği tahmini yapıldı.

Hava sıcaklıklarının hafta sonu Türkiye genelinde artması, hafta gene itibaren günindi kesimlerden başlayarak yurdun iç, günindi ve yıldız kesimlerinde hissedilir derecede azalması beklendiği belirtildi.

İstanbul'da alışveriş haset kar bekleniyor

İstanbul'da cumartesi haset muhtemel sert lodosun arkası sıra alışveriş günü sert boğanak rahmet biçiminde görülecek yağışın, akşam saatlerinden itibaren şehrin batısından başlayarak karla alengir rahmet ve esmer dönüşeceği, kar yağışının aralıklarla salı akşamına denli iç ve yüksek kesimler özellikle kazanmak üzere evcil yerine can alıcı olabileceği tahmininde bulunuldu.

Kentte hafta sonu 15 dereceye denli yükselecek hava sıcaklığının pazartesi günü hissedilir derecede azalarak bakir dereceye denli düşmesi beklendiği tabir edildi.

Muhabir: İlkay Güder, Mehmet Tosun

Kaynak: AA