Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava sıcaklıklarının yurt genelinde yağışla beraberce hafta sonuna denli zaman normalleri civarına ineceğinin kestirim edildiğini bildirdi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden meydana getirilen açıklamaya göre, iklim sıcaklıklarının ferda iç ve gün doğusu alanlarda artmaya bitmeme edeceği fakat yurdun günindi bölgelerinden başlayarak yurt genelinde yağışla hafta sonuna denli azalacağı ve zaman normalleri civarına ineceği kestirim ediliyor.

Tahminlere göre, Türkiye'nin ferda Orta Akdeniz üstünden mevrut yağışlı havanın etkisine girecek. Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ile Batı Karadeniz'in batısı yağışlı geçecek.

Yağışlar ferda akşam ezanı saatlerinde İstanbul, Yalova, Bursa, Balıkesir, Uşak, Denizli, Muğla ile Aydın, Manisa ve İzmir'in doğusunda güçlü iktisap etmek neredeyse boğanak ve toprak arsa âlem curcunalı boğanak halinde olacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yetkilileri, Kuzey Afrika üstünden mevrut güçlü cenuplu rüzgarlarla bu akşam ezanı ve geceleyin saatlerinde Kıyı Ege'de, ferda Ege, Akdeniz ve İç Anadolu'nun lodosluk ile doğusunda türap taşınımı beklendiğinden iklim kalitesinin azalması, fikir mesafesinde tedenni kabilinden menfi şartlara hakkında vatandaşların titiz olmaları anlamında ihtar yaptı.

Sağanak bolluk bekleniyor

Perşembe haset ise Marmara'nın doğusu, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu'nun batısı ile Orta Karadeniz'in iç kesimleri rahmet ve boğanak yağışlı geçecek. Yağışlar perşembe haset geçmiş saatlerde Kocaeli, Sakarya, Bolu, Düzce, Zonguldak, Eskişehir, Bilecik, Kütahya, Afyonkarahisar, Isparta, Burdur ve Antalya ile öğleden sonradan Mersin, Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş'ta güçlü olacak.

Sıcaklıklar piyasa haset baştan artacak

Yağışlar cuma namazı haset gün doğusu bölgelerinde can alıcı olduktan sonradan yurdu bırakma edecek fakat günindi bölgelerinin acemi müşterek yağışlı sistemin etkisine girecek. Cumartesi haset Marmara'nın batısı ve periferi Ege haricinde yurt genelinde tesirini gösterecek yağışlar piyasa haset yurdu bırakma edecek, iklim sıcaklıkları baştan yükselmeye başlayacak.

Kaynak: AA