Mersin Suriye sınırına yakın bir ilimiz. Ekonomisi, özellikle turizm ekonomisi tamamen Suriye’ye bağımlı.  Mersinde yaşayan Kemal İstek mynet.yurthaber.com adresinde yazdığı yazısında “Turizm gelirleri açısından neredeyse pastanın tamamını bu ülkeden gelen turistler oluşturuyordu. Bu yüzden Mersin turizmcilerinin gözü kulağı hep Suriye’de, burada hayatın normal akışı içerisine dönmesini dört gözle bekliyorlar” diye yazıyor. Kemal İstek “ateş hemen yanımızda yanıyor” diyor.  Mersinliler çıkacak bir Suriye savaşından son derece kaygılı…

 

Kemal İstek savaş ihtimalini şöyle anlatıyor:

 “Yarın nelere gebe bunu kestirmek gerçekten çok zor, şakayla gelen dünya savaşları tarih sayfalarımızdan nasıl bizlere tüm vahşiliğiyle sırıtıyorsa, bugün gümbür gümbür tekrar gelmeyeceğini hiç kimse garanti edemez”.

Mersinliler kaygılı, ancak Kemal İstek işi Allah’a bırakıyor ve “Allah korusun” diyor. Oysa mersinliler Allah korusun diyene kadar Allah’ın verdiği aklı kullanarak savaşa karşı aktif bir tavır alsalar kendileri için ve insanlık içinde daha hayırlı olacaklar.

Adaletbiz