DİYARBAKIR

Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, AK Parti Milletvekili Galip Ensarioğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla ve İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, silahlı saldırıda hayatını kaybeden AK Parti Lice İlçe Başkan Yardımcısı Orhan Mercan'ın annesinin evine taziye ziyaretinde bulundu.

AK Parti İl Başkanı Muhammed Akar'ın da bulunduğu ziyarette Vali Güzeloğlu ve beraberindekiler, Mercan'ın (34) annesi Feride Mercan ve yakınlarına başsağlığı diledi.

Vali Güzeloğlu, ziyaretin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, terör örgütlerine yönelik etkili mücadelenin sürdüğünü belirterek, "Hain bir saldırı sonucu dün gece değerli kardeşimiz şehit edildi. Şu an ilk değerlendirme, bir terör saldırısı olduğu yönünde." diye konuştu.

Lice'deki operasyonlarda hain terör örgütü mensuplarının etkisiz hale getirildiğini vurgulayan Güzeloğlu, "Şu anda alanda aynı şekilde arkadaşlarımız büyük bir mücadele sergiliyorlar. Değerlendirmelerimiz, mücadelemiz devam ediyor. Allah şehidimize rahmetiyle muamele eylesin." ifadelerini kullandı.

Güzeloğlu, "Saldırıyla ilgili gözaltı var mı?" sorusunu, "Yapılan çalışmalarda gerek ilçede gerekse il merkezinde gözaltı var, devam edecek." diyerek yanıtladı.

Evin önünde bekleyen Mercan ailesinin yakınları, terör örgütü PKK'ya tepki göstererek saldırıyı kınadı.

Muhabir: Ömer Yasin Ergin

Kaynak: AA