TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BASIN AÇIKLAMALARI

CUMHURBAŞKANI VEKİLİ VE TBMM BAŞKANI CEMİL ÇİÇEK'İN MESAJI...


Cumhurbaşkanı Vekili ve TBMM Başkanı Cemil Çiçek Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.



Cumhurbaşkanı Vekili ve TBMM Başkanı Cemil Çiçek Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Çiçek'in mesajı şöyle:

"Aziz milletimiz Birinci Dünya Savaşı'nın ardından topraklarımızın işgal edilmesi üzerine, al bayrağımızın altında toplanarak bağımsızlık mücadelesi vermiş ve yeni bir devlet kurmuştur.

Bu mücadelenin altında yatan en temel faktör milletimizin bayrağına ve ülkesine olan sevgisi ve özgür yaşama isteğidir.
Milli mücadelemizin en önemli safhasını elbette ki Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Anadolu'ya geçişi, burada gerçekleştirdiği Kongre ve toplantılar ve ardından TBMM'nin açılması oluşturmaktadır.

Ankara'da milli iradenin merkezi olarak toplanan Türkiye Büyük Millet Meclisi istiklal mücadelemizi başarıyla sonuçlandırmış ve Cumhuriyetimizi kurmuştur.

Milletimizin büyük fedakârlıklarla ve varlık - yokluk mücadelesinin ardından kurduğu Cumhuriyetimiz en büyük kazanımımızdır. Cumhuriyetimizi daha da kökleştirmek, demokrasimizi, temel hak ve özgürlükleri ileri noktalara taşımak ve kalkınma hedeflerimizi gerçekleştirmek temel amacımızdır.
Bugün önemli sorunlar yaşayan bölgemizde güçlü ve kalkınmış bir Türkiye huzur ve istikrarın güvencesi, barış ve kalkınmanın teminatıdır.

Bölgemizde huzur ve istikrarın hâkim olmasını, temel hak ve özgürlüklerin güvence altına alınmasını ve akan kanın bir an evvel durmasını istiyoruz.
Türkiye'nin önemli atılımlar gerçekleştirdiği bir dönemde, önümüze engel olarak çıkarılmaya çalışılan taşeron terör örgütü bu hedefine ulaşamayacak, Türkiye siyasal ve ekonomik istikrarını sürdürerek lider ülke olma potansiyelini devam ettirecektir.

Teröre karşı vereceğimiz en önemli mücadele birlik ve beraberliğimizi korumak, fesat yuvalarının oyunlarına gelmemek, kaos ve kargaşaya fırsat vermemektir.

Unutmamalıyız ki terörün en önemli hedefi birlik ve beraberliğimiz, dayanışma ve kardeşliğimizdir.

Yaklaşık otuz yıldır ülkemizin başına bela olan dış destekli terör örgütü milletimizin sağduyusu, güçlü barış ve kardeşlik duyguları sayesinde hedefine ulaşamamıştır, bundan sonra da ulaşamayacaktır.

Kadın çocuk demeden katleden, huzur ve istikrarı sabote etmeye çalışan terör örgütü insanlığın düşmanıdır. Bunu bütün dünya ülkelerinin bilmesi ve bugün küresel bir sorun haline gelen teröre karşı ortak bir mücadelenin yürütülmesi gerekmektedir.

Büyük Taarruzla tarihi bir mücadele veren ecdadımız bize şanlı bir tarih ve bağımsız bir ülke bırakmışlardır. Bıraktıkları büyük mirasa sahip çıkarak, ondan ilham almaya devam edeceğiz.

Aziz milletimizin ve kahraman ordumuzun Zafer Bayramı'nı kutluyor, başta milli mücadelemizin önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere gazi ve şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum."

TÜRK PARLAMENTERLER BİRLİĞİ GENEL BAŞKANI NEVZAT PAKDİL'İN MESAJI...


Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı Pakdil, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, Türk milletinin, ordusuyla dönemin yokluk ve zorlukla dolu günlerinde iman ve iradeyle zafere koşan ruhunun, bugün de millete mihmandarlık ettiğini ifade etti.

MHP GRUP BAŞKANVEKİLİ VURAL'IN BASIN TOPLANTISI…


Oktay Vural: "Demirtaş'ın sözleri, PKK'nın psikolojik harekatının parçasıdır. Aç tavuk kendini darı ambarında sanırmış. Bu zevatlar, PKK'nın psikolojik harekatının pazarlamasını yapanlar, aslında PKK'nın hedef aldığı Kürt kökenli insanların zinhar temsilcisi olamazlar. Kimse unutmasın ki, her karış toprağımızda Türk milletinin egemenliği hakim olacaktır. Ne bir insanımızdan, ne bir çakıl taşımızdan ne de egemenliğimizden vazgeçeriz."

CHP GRUP BAŞKANVEKİLİ MUHARREM İNCE'NİN BASIN AÇIKLAMASI...


CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce: "Türkiye Cumhuriyeti bir başka ülkenin teröristlerini besleyerek, kendi ülkesindeki teröristle mücadele edemez, uzlaşma da yaratamaz"

CHP KOCAELİ MİLLETVEKİLİ GÜNEŞ'İN BASIN TOPLANTISI...


Hurşit Güneş: "İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanının aklına birdenbire sığınma kamplarını ziyaret etmek geldi. Davutoğlu da olağanüstü dönüş yaparak 48 saat içinde Komisyonun ziyaret edebileceğini ifade etti. Ne oldu da birdenbire karar değişikliğine gittiler? Dünden bugüne ne değişti?"

TBMM BASIN YAYIN VE HALKA İLİŞKİLER BAŞKANLIĞI'NIN BASIN AÇIKLAMASI...


TBMM Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Başkanlığı: ''TBMM Ana Bina'nın taşıyıcı sistemini oluşturan kolon ve kirişlerinde herhangi bir güçlendirme çalışması yapılmamaktadır''