İSTANBUL

İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (Mazlumder) İstanbul Şube Başkanı Ramazan Beyhan'ın seçimli olağanüstü genel kurulun toplanması talebiyle Ankara 6. Sulh Hukuk Mahkemesinde açtığı davada karar çıktı.

Mahkeme, Mazlumder'e çağrı heyetinin atanması ve derneğin bir ay içinde seçimli olağanüstü genel kurulun yapılması gerektiğine hükmetti.

Kararda, "Toplanan deliller, denetime uygun bilirkişi raporu ve dosya kapsamından; alınan bilirkişi raporunda ve gelen belgelerden dava konusu derneğin 396 Genel Kurul Üyesinin olduğunun; 192 delegenin başvuru yaparak genel kurulun toplanması için çağrı yeter sayısının 5'te 1'nin gerektiği anlaşılmakla davacının davasının kabulüyle İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği Genel Kurulunun seçimli olağanüstü toplantısına karar verilmiştir." denildi.

Mahkeme, yasanın aradığı delege sayısına ulaşıldığının altını çizerek, Leyla Demir, Ramazan Tekeş ve Kaya Kartal'ın asil, Yasin Divrek ve Semih Biten'in ise yedek çağrı heyeti üyeleri olarak belirlendiğine karar verdi.

Mahkemeden çağrı heyeti olarak atanan Demir, Tekeş ve Kartal ise hemen olağanüstü genel kurulun yapılması yönünde karar aldı. Çağrı heyetinin almış olduğu olağanüstü genel kurul ilanı Mazlumder'in internet sitesinde ilan edildi.

Muhabir: Adem Demir

Kaynak: AA