MARDİN

İçişleri Bakanlığınca KHK ile Derik Belediyesinde görevlendirilen Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk'ün PKK'lı teröristlerce katledilmesi, Mardin'deki sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerce kınandı.

Uluslararası Stratejik Tahlil ve Araştırmalar Merkezi Derneği (USTAD) Başkanı Ahmet Akgül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, saldırıyı lanetlediklerini söyledi.

"Hüsrana uğrayacaklar"

Terör örgütünün bölge halkından karşılık bulamadığı için halka karşı hırçınlaşmaya başladığını ifade eden Akgül, "Derik Kaymakamımız halk tarafından sevilen, kendisine verilen belediye başkanlığı görevini de en iyi şekilde yürüten ve kısa bir sürede her iki hizmet kurumunu da halkla kaynaştırmayı başarmış bir isimdi." dedi.

"Bölge üzerinde toplum mühendisliği yürütenler, bölge halkının devleti ile kaynaşmasını, kaybolan güven ortamının yeniden tesis edilmesini hazmedemeyenler hüsrana uğrayacaktır." diyen Akgül, saldırıyı kınadığını aktardı.

Akgül, Kaymakam Safitürk'ün şehit ve mekanının da cennet olduğunu vurgulayarak, teröristlerin hem bu dünyada hem de ahirette en ağır hesaba çekileceğini bildirdi.

"Kaymakama yönelik saldırının hiçbir izahı olamaz"

Mardin Dostluk, Eğitim, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Dost-Der) Genel Sekreteri Muhammed Arasan, insanlık dışı saldırıyı lanetlediklerini belirtti.

"PKK, kendisine destek azaldığı için, halkın desteğini kaybettiği için bu tür eylemlere yöneliyor. Kaymakama yönelik saldırının hiçbir izahı olamaz, bu bir vahşettir. " ifadelerini kullanan Arasan, bu saldırıların PKK'yı tamamen bitireceğini dile getirdi.

Türkiye Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Federasyonu Başkanı Orhan Kandemir, saldırıyı lanetlediklerini ve nefretle kınadıklarını ifade etti.

AK Parti Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, Derik Kaymakamına düzenlenen alçak terör saldırısını şiddetle kınadıklarını söyledi.

AK Parti Mardin İl Başkanı Mehmet Ali Dündar, Safitürk'ün şehit olmasından duydukları üzüntüyü dile getirdi.

Dündar, "Bugüne kadar vatan uğruna neyimiz varsa hepsini çekinmeden verdik. Şimdi de bir avuç dışarıdan yönetilen çapulcu bölgemizi iç karışıklığa sürüklemeye, huzurumuzu bozmaya kalkışıyor. Ne devletimiz ne de yüce milletimiz buna asla izin vermeyecektir." şeklinde konuştu.

CHP İl Başkanı Mahmut Duyan, ilçenin mülki amirine yönelik saldırıyı kınadığını kaydetti. Saldırının araştırılmasını istediklerini dile getiren Duyan, bu saldırıların son bulmasını istediklerini sözlerine ekledi.

Muhabir: Halil İbrahim Sincar,Osman Öksüz

Kaynak: AA