Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Mansur Yavaş Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde düzenlenen törenle Mustafa Tuna'dan görevi devraldı. Yavaş, devir teslim töreni sonrası Tuna'yı kapıya kadar uğurladı. 

Yavaş, saat 11.00'de ailesiyle birlikte Ankara Adliyesi'ne geldi. Yetkililerden mazbatasını alan Yavaş, resmen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı oldu.

"Mazbatayı Ankaralılar adına alıyorum" diyen Yavaş, "Ankaralı vatandaşlarımızdan hiç kimseyi ayırmadan görevimizi yapacağız. Adaletten, liyakattan vazgeçmeden görevimizi yapacağız. Bu sesimizi Ankaralılara duyurduk ve sonuçta bu mazbatayı aldık. Çok itirazlı bir süreç oldu ama mazbatamızı aldık" ifadelerini kullandı.

Yavaş adliyeden sonra Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne giderek Mustafa Tuna'dan görevi resmen devraldı. Yavaş tören sırasında Tuna'nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevi sırasında güzel hizmetleri olduğunu belirtti.

Kendisinin de Tuna'yı takdir eden sosyal medya paylaşımları bulunduğunu ifade eden Yavaş, töreni düzenlediği için Tuna'ya teşekkür etti.

Yavaş, "Bundan sonra kendisinin değerli fikirlerinden, tecrübelerinden yararlanacağız. Bu devir teslim töreninde, kendisinden görevi devralmaktan da ayrıca çok mutluyum." diye konuştu. 

Yavaş Anıtkabir'e giderek Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayacak.

Milas'ta bulunan para sahibine teslim edildi Milas'ta bulunan para sahibine teslim edildi

Buradan yürüyerek Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne geçecek olan Yavaş, halka hitap edecek.

Kaynak : https://t24.com.tr/haber/mansur-yavas-mazbatasini-aldi,815857