ANKARA

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'nın konuğu oluyor.

'Biz milletimize güveniyoruz'

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya, Cumhurbaşkanlığı sistemiyle ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Yasama, yürütme ve yargının tam olarak eş güdüm içinde olduğu ama bağımsız olarak işlediği, aslında çok etkin bir sistem. Bu sistemle seçilmiş cumhurbaşkanı, yürütmesiyle birlikte çok etkin bir şekilde hızlı karar alabilecek yeteneklerde olacak. Parlamento da yasaları yapacak aynı zamanda da yürütmeyi aslında bir nevi sorgulayabilecek. Biz milletimize güveniyoruz. Milletimiz, seçilmiş cumhurbaşkanının yetkilerini tam olarak kullanmasına onay verecektir diye düşünüyoruz."

'309 milyon lira para toplandı'

Bakan Kaya, "15 Temmuz Dayanışma Kampanyası'nda 20 Ocak 2016 tarihi itibarıyla 309 milyon lira para toplandı." dedi.

'Terörle mücadele gazilerimiz için bir düzenleme yaptık'

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya, "En son çıkan Kanun Hükmünde Kararname ile malul sayılmayan terörle mücadele gazilerimiz için bir düzenleme yaptık. Malul sayılmayan terörle mücadeledeki gazilerimizden kalıcı hasarı olan, organ kaybı ve kalıcı sekeli olanlar için yeniden bir değerlendirme yapılacak ve uygun görülenlere aylık bağlanması sağlanmış olacak. Geriye dönük de çalışacak. Biz şehit yakınlarımız ve gazilerimiz arasında ayrım yapmıyoruz." diye konuştu.

Kaya, "Bin 200 kişilik psikososyal destek ekibi sosyal çalışmacı arkadaşımız terör olaylarının yaşandığı 11 ilimizde 50 bin haneye ulaştı ve yaklaşık 300 bin kişiye bu manada ulaşmış olduk, onlara destek olduk." dedi.

Kaya, AA Editör Masası'nda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunuyor, editör ve muhabirlerin sorularını yanıtlıyor.

Bakan Kaya'nın gündeme ilişkin açıklamaları, AA'nın internet sitesi (www.aa.com.tr) ile AA Twitter hesabı "@anadoluajansi" üzerinden anlık yayımlanıyor.

Muhabir: Merve Yıldızalp

Kaynak: AA