ÜSKÜP

Makedonya Türk Sivil Toplum Teşkilatları Birliği (MATÜSİTEB) Başkanı Hüsrev Emin, Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde sürdürülen Zeytin Dalı Harekatı'na koşulsuz desteklerini belirterek, "Sadece Türkiye içinden değil, Balkanlar'daki bizler de soydaş olarak, Çanakkale'de, Milli Mücadele'de, Yemen'de ve diğer harplerde dedelerimizin yaptığı gibi, gerektiğinde bu meselenin sadece Türkiye'nin meselesi olmadığı bilinciyle hareket eder, gerekeni yapmaya hazır olduğumuzu ifade ederiz." dedi.

Bünyesinde 53 üye derneği barındıran MATÜSİTEB'in Makedonya'nın başkenti Üsküp'teki merkezinde basın toplantısı düzenleyen Emin, 17-25 Aralık 2013'te Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından yapılan kumpas ve 15 Temmuz 2016'da yine FETÖ tarafından gerçekleştirilen kanlı darbe girişimi başta olmak üzere, tüm önemli meselelerinde Türkiye'nin yanında yer alan bir duruş sergilediklerini anımsatarak, aynı duruşla "ana vatan" olarak nitelendirdikleri Türkiye'ye desteklerinin süreceğini söyledi.

TSK'nın Suriye'nin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı konusunda da aynı şekilde Türkiye'ye koşulsuz manevi desteklerini dile getiren Emin, "Söz konusu harekatın, Türkiye'nin toprak bütünlüğünü koruması, sınırlarında oluşan terör tehditlerini bertaraf etmesi ve insanlığı yok etmeye niyetli her türlü gayri meşru yapılanmayı tarihe gömmeyi amaçlayan meşru bir hak olduğunu belirtmek isteriz." dedi.

Türkiye'nin, yardıma muhtaç, kurtarılmak için bir el uzatılmasını bekleyen tüm mazlumların yanında olduğunun altını çizen Emin, bugün Suriye'deki Müslümanları zulümden kurtarmak adına gerçekleştirilen Zeytin Dalı Harekatı'nın başarıyla sonuçlanması için dua ettiklerini söyledi.

"Savaşa Hayır" naraları atanları kınadıklarını ve böylesine elzem milli meselelerde tek vücut olunması gerektiğini savunduklarını vurgulayan Emin, "Ayrıca diğer devletlerin askerlerinden farklı olarak Mehmetçik'imizin kurtarıcı ordu olduğunu ve bu gayesini müthiş bir başarıyla yerine getirdiğini vurgulamak isteriz. Türkiye’nin hiçbir ülkenin topraklarında gözü olmadığını, söz konusu harekatın evrensel hukuk ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi terörle mücadele kararları ile BM Sözleşmesi'nde yer alan meşru müdafaa hakkı çerçevesinde başlatmış olduğu gerçeğinin altını çizmek isteriz." diye konuştu.

"Her daim yanınızdayız"

PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ'a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek ve dost, kardeş bölge halkını bunların baskı ve zulmünden kurtarmak üzere gerçekleştirilen Zeytin Dalı Harekatı'na desteklerinin sonsuz olduğunu söyleyen Emin, "Dualarımızın başta Başkomutanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, tüm Türk Silahlı Kuvvetleri komutan ve askerlerimizle olduğunu ifade ediyor, her daim yanlarında olduğumuzu vurguluyoruz." dedi.

Emin, "Sadece Türkiye içinden değil, Balkanlar'daki bizler de soydaş olarak, Çanakkale'de, Milli Mücadele'de, Yemen'de ve diğer harplerde dedelerimizin yaptığı gibi, gerektiğinde bu meselenin sadece Türkiye'nin meselesi olmadığı bilinciyle hareket eder, gerekeni yapmaya hazır olduğumuzu ifade ederiz." diye konuştu.

Zeytin Dalı Harekatı ile kısa zamanda Türkiye'yi tehdit eden güney sınırında yuvalanmış unsurların yok edileceğine inançlarının tam olduğunu belirten Emin, Türk milletini ve Mehmetçik'i koruması, onları muzaffer kılması için Allah'a dua ettiklerini söyledi.

Bu arada, Afrin bölgesindeki harekatın başlamasının ardından Makedonya İslam Birliğinin (Diyanet İşleri Başkanlığı) talimatıyla tüm camilerde harekatın başarısı için geçen cuma namazı öncesi Fetih Suresi okunmuş, dualar edilmişti.

Muhabir: Dzihat Aliju

Kaynak: AA