Tunceli'de TKP listelerinden girdiği yerel seçimleri kazanan ve belediye başkanı seçilen Fatih Mehmet Maçoğlu, bugün mazbatasını alarak görevi devralacaktı. Çarşamba gününe kadar yoğunluk bahane edilerek görevin devredilmesi ertelenirken, bugün yapılacak mazbata teslimi de hiçbir gerekçe gösterilmeden ertelendi.

​Erteleme kararı sonrası Maçoğlu ve belediye meclisi üyeleri Seçim Kurulu'na gitti. Burada, heyete 'söylenemeyecek güvenlik gerekçesiyle mazbatanın verilemeyeceği' iletildi. Olayın basına yansımasının ardından açıklama yapan seçim kurulu, Maçoğlu'na mazbatasının 5 Nisan'da verileceğini duyurdu.

TKP: Anayasal suç işleniyor

Konuya dair TKP'den yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"31 Mart günü yapılan yerel seçimlerde, Türkiye Komünist Partisi adayı Fatih Mehmet Maçoğlu, 5887 oy alarak Dersim Belediye Başkanı seçilmiştir. Söz konusu seçim sonuçlarına herhangi bir siyasi parti veya bağımsız aday tarafından itiraz edilmemiş, seçim sonuçları kesinleşmiştir. Buna karşın, il seçim kurulu başkanının hiçbir hukuki dayanağı olmayan tasarrufu sonucu, belediye başkanımız Fatih Mehmet Maçoğlu’na mazbatası teslim edilmemiştir. 

İl Seçim Kurulu tarafından mazbatanın teslim edilmeme gerekçesi olarak personel yetersizliği ve “söylenemeyecek bir güvenlik sorunu” olması gösterilmiştir. Bu keyfi uygulama, anayasal güvence altında olan seçme ve seçilme hakkının ihlali anlamına gelmektedir. Hukuksuz uygulama derhal sonlandırılmalı ve mazbatası belediye başkanımız Fatih Mehmet Maçoğlu’na derhal düzenlenip verilmelidir."

Başkan Zeyrek, Manisa OSB yönetimini ağırladı Başkan Zeyrek, Manisa OSB yönetimini ağırladı

CHP'li Özel: O mazbata alınana kadar gerekirse gider Tunceli’de de gereğini yaparız

Maçoğlu'na mazbatasının verilmemesine CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de tepki gösterdi. Özel, kişisel Twitter hesbaından yaptığı açıklamada, "Korkunç bir demokrasi ayıbıyla karşı karşıyayız. Tunceli’nin belediye başkanı Fatih Maçoğlu'dur. O mazbata alınacak! Maçoğlu’nu ve partisini ezeceklerini sanıyorlarsa karıncanın kardeşi var. O da CHP’dir. O mazbata alınana kadar gerekirse gider Tunceli’de de gereğini yaparız" dedi. 

Kaynak : https://t24.com.tr/haber/macoglu-na-mazbatasi-soylenemeyecek-guvenlik-gerekcesi-yle-verilmedi,815359