ANKARA

Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto, Macaristan’a yatırım yapmak isteyenlere tavsiyelerde bulunarak, "Bizim destekleme ajansımız teşviklerle Macaristan’da hemen hemen yüzde 50’ye kadar destek sunmakta. Bunu da nakit olarak sunmakta. Bu imkanı değerlendirin." dedi.

Szijjarto, JW Marriott’ta düzenlenen Türkiye-Macaristan İş Forumu’nda yaptığı konuşmada, Macar dış politikasının ilk önceliğinin hatta yükümlülüğünün Macar milli ekonomik menfaatlerinin korunması olduğunu belirtti.

Macaristan’ın açık bir ekonomiye sahip olduğunu dile getiren Szijjarto, geçen yıl ülkesinin ihracatta çok iyi bir performans gösterdiğini aktardı.

Türkiye’nin Macaristan’ın önemli ticaret partnerlerinden biri olduğunu vurgulayan Szijjarto, taraflar arasındaki ticaret hacminin 2,8 milyar dolar olduğunu kaydetti.

Ankara’ya gerçekleştirdikleri ziyarete 70 firma ve 99 yöneticisiyle geldiklerini söyleyen Szijjarto, bu firmaların dünyanın önde gelen şirketleri arasında olduğu bilgisini paylaştı.

Szijjarto, ihracat ve ithalata yardımcı olması için 255 milyon dolarlık bir kredi çerçevesi oluşturduklarını, üçüncü piyasalara açılmak için ihaleler açtıklarını, bunun Macar-Türk ekonomisinin geliştirilmesini amaçladığını belirtti.

Szijjarto, "Macaristan’a yatırım yapmak isteyenlere şunu söylemek istiyorum. Bizim destekleme ajansımız teşviklerle Macaristan’da hemen hemen yüzde 50’ye kadar destek sunmakta. Bunu da nakit olarak sunmakta. Bu imkanı değerlendirin." diye konuştu.

Muhabir: Sultan Çoğalan

Kaynak: AA