ŞANLIURFA

Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (TYDTA) ile Karacadağ Kalkınma Ajansının (KKA) ortak organizasyonuyla Suudi Arabistan, Katar, Kuveyt ve Bahreyn'den 50 iş adamı, tarım ve hayvancılık alanında Şanlıurfa'da incelemelerde bulundu.

Körfez ülkeleriyle tarım ve hayvancılık alanında ticareti geliştirmek ve bu ülkelerden bu alanlarda bölgeye yatırımcı çekmek amacıyla Türkiye'de bulunan Arap girişimciler, Şanlıurfa'da bir otelde Vali Güngör Azim Tuna, GAP Bölge Kalkınma İdaresi (GAP BKİ) Başkanı Sadrettin Karahocagil ve ilgililerle bir araya geldi.

Şanlıurfa'daki tarım ve hayvancılık alanındaki çalışmalarla ilgili bilgi alan iş adamları, yetkililerle iki ülke arasında yapılacak yatırımlarla ilgili değerlendirmede bulundu.

Görüşmenin ardından açıklama yapan Vali Tuna, kentin tarım ve hayvancılık anlamında önemli bir merkez olduğunu anımsatarak, GAP'la birlikte bu çalışmaların dahada arttığını belirtti.

Yabancı yatırımcıların kentte bulunmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Tuna, Şanlıurfa'nın yıllardan beridir, insanların huzur ve güven içinde yaşadığı bir kent olduğunu anlattı.

Güngör Azim Tuna, bölgede yapılan çalışmalar hakkında bilgi vererek, "Burada geniş bir topluluğu besleyen potansiyel var, burada gelecekte hem tarımda hem hayvancılıkta, ticarette çok önemli fırsatlar var iş gücü sıkıntısı yok. Burada yatırım yapmak isteyenlerle ilgili devletimizin sunduğu çok önemli destekler var. Bizde kentte koordineli çalışarak burada yatırım yapmak isteyen insanlara da yardımcı oluyoruz." dedi.

Heyet Başkanı Macid Al Hamis de kendilerine güzel bir misafirperverlik gösteren Vali Tuna ve ilgililere teşekkür etti.

TYDTA Başkan Yardımcısı Mustafa Rumeli ise Körfez ülkelerinden gelen 50'ye yakın iş dünyası temsilcisi için sektörel tanıtım faaliyeti gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

Muhabir: Halil Fidan

Kaynak: AA