Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, bayrılık tazminatı düzenlemesiyle ilgili, 'Şu anda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız, koyu müşterek biçimde kadrosuyla ve ait bakanlıklarımızla ortaklık biçiminde çalışıyorlar. Tabii ki amade bulunduğu devir kamuoyuyla paylaşılacak' dedi.

Elvan, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır ile 64. Hükümet Eylem Planı'nda arazi meydan reformların ve vaatlerin yaşama geçirilmesi ile alakalı gelinen hamle kendisince düzenlemiş bulunduğu kuma matbuat toplantısının arkası sıra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül'ün tahliyelerine bağlı müşterek istifham ile alakalı Elvan, 'Anayasa Mahkememizin sonucuna hürmet duyuyoruz. Biliyorsunuz, zatî müracaat hakkını da getiren AK Parti iktidarıdır. Dolayısıyla benim şu etapta söyleyebileceğim bunlar' niteleyerek konuştu.

Kıdem tazminatı

Kıdem tazminatına bağlı düzenlemede ne evreye gelindiğinin sorulması ile alakalı Elvan, bu mevzuda Türkiye'nin geçmişten mevrut müşterek problemininin bulunduğunu kaydetti.

İşçi kesiminin fakat yüzdelik 10'unun bayrılık tazminatını alabildiğini tamlayan Elvan, bu oranın yükseltilmesi gerektiğine dikkati çekti. İşveren kesiminin ise bayrılık tazminatı ile ait yüklerin faziletli olduğuna ilişikli müşterek yaklaşıma ehil bulunduğunun altını çizen Elvan, şu değerlendirmelerde bulundu:

'İki yan düşüncesince de kuma müşterek sorun. Bu probleminin çözümü anlamında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız çalışmalarını sürdürüyor. Elbette bedava müşterek bap değil ama eskiden de bu mevzunun üstünde baş döndürücü çalışıldı. Şu anda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız, koyu müşterek biçimde kadrosuyla ve ait bakanlıklarımızla ortaklık biçiminde çalışıyorlar. Tabii ki amade bulunduğu devir kamuoyuyla paylaşılacak.'

Cemevlerine türel yontu tanınması

Bir ayrıksı istifham ile alakalı Elvan, anadan görme kültür merkezleri ve cemevlerine türel yontu tanınması ile alakalı gelişim planında ifadeler arazi aldığını anımsattı.

Adalet Bakanlığının mevzuyla ait şümullü müşterek düzentileme gerçekleştirdiğini özetleyen Elvan, Önümüzdeki günlerde bunu da, nihaileşir nihaileşmez kamuoyuyla paylaşacağız' dedi.

'Önceliğimiz vatandaşımızın güvenliği'

'Terörle mücadelede müşterek izleme değişikliği yapılarak bundan böyle illerde manşet ve jandarma haricinde askeri birliklerin de terörle mücadelede görevlendirileceği' anlamında duyum arazi aldığının hatırlatılması ile alakalı Elvan, Türkiye'nin demokratik müşterek ahbaplık devleti bulunduğunu vurguladı.

Hukukun üstünlüğünün değme şeyden ehemmiyetli bulunduğunu tamlayan Elvan, 'Biz Güneydoğu'da da yıldırıcı saldırılarına müteveccih rastgele müşterek vatandaşımızın incinmemesi, çevrili kalmaması düşüncesince değme ayrışık hassasiyeti gösteriyoruz. Bizim önceliğimiz tabii vatandaşımızın güvenliğidir, emniyetidir' niteleyerek konuştu.

Kaynak: AA